Η επική “χυλόπιτα” του Σκόουλς

1204
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ένας από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών αναμφίβολα είναι και ο Πολ Σκόουλς. Ο πάλαι ποτέ μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε για όλη του τη ζωή στο “Ολντ Τράφορντ”, έκανε σπουδαία καριέρα και με την κόκκινη φανέλα πανηγύρισε τίτλους και σπουδαίες διακρίσεις.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι συνέδεσε το όνομά του με την πιο λαμπρή περίοδο στην ιστορία της Γιουνάιτεντ. Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του σερ Άλεξ Φέργκιουσον και πρωταγωνιστής σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας. Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, ο Σκόουλς είχε τραβήξει τα βλέμματα πολλών μεγάλων ομάδων της Ευρώπης, οι οποίες ήθελαν διακαώς να τον εντάξουν στο ρόστερ τους.

Μια από αυτές ήταν και η Ίντερ, η οποία… ερωτεύτηκε τον Άγγλο μέσο και ήταν διατεθειμένη να τον “κλέψει” από τη Γιουνάιτεντ. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που περιγράφει ο τότε πρόεδρος των Μιλανέζων, Μάσιμο Μοράτι: “Προσπαθούσαμε σκληρά να υπογράψουμε με τον Σκόουλς. Είχαμε δώσει λευκή επιταγή στη Γιουνάιτεντ για να συμπληρώσει το ποσό που ήθελε για να μας τον δώσει”, αναφέρει ο Μοράτι, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να πάρει στο “Τζουσέπε Μεάτσα” τον Άγγλο παικταρά.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Σκόουλς δεν… ψηνόταν με αυτή την προοπτική, αφού στο Μάντσεστερ είχε όλα όσα ήθελε. Έτσι, όταν οι διοικούντες την Ίντερ μίλησαν μαζί του, τους είπε: “Αν θέλετε να παίξω για εσάς, πρέπει να αγοράσετε αυτή την ομάδα (σ.σ. τη Γιουνάιτεντ)!”. Η ατάκα του αυτή αποθάρρυνε τους Ιταλούς, που κατάλαβαν ότι ήταν μάταιος ο κόπος τους… Ο Σκόουλς δεν είχε καν μάνατζερ, δείγμα του ότι ήθελε να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του.

Αυτή η ιστορία έχει μείνει αξέχαστη στον Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος ίσως και να μην είχε φάει ποτέ τέτοια… χυλόπιτα από ποδοσφαιριστή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή