“Οι δύο καλύτερες στιγμές της καριέρας μου…”

1399
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Βαδίζει αισίως προς την ολοκλήρωση της τρίτης δεκαετίας της ζωής του, όντας 29 ετών και έχοντας ζήσει τόσα πολλά. Ο Λιονέλ Μέσι έχει ακόμα μπροστά του αρκετά χρόνια σε υψηλό επίπεδο, όμως για την ώρα κοίταξε λίγο πίσω, στο παρελθόν, και μας αποκάλυψε ποιες είναι οι δύο καλύτερες στιγμές της ποδοσφαιρικής ζωής του.

Έχοντας αγωνιστεί τόσα χρόνια στην Μπαρτσελόνα και κερδίζοντας 8 πρωταθλήματα Ισπανίας, 4 Κύπελλα και 4 Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάτι από όλα αυτά. Άλλωστε έχει πετύχει πάνω από 500 γκολ και είναι λογικό να μην ξέρει από πού να αρχίσει… Κι, όμως, κατάφερε να διαλέξει δύο στιγμές της καριέρας του που θα του μείνουν αξέχαστες για πάντα. Και όχι, δεν είναι κανένα ντέρμπι κόντρα στη Ρεάλ. Ο Μέσι έχει σκοράρει δύο φορές σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, και τις δύο με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

690

Η πρώτη φορά ήταν στον τελικό της Ρώμης, το 2009.Ο Αργεντινός είχε σκοράρει με κεφαλιά και ήταν το πρώτο του γκολ κόντρα σε αγγλική ομάδα. Και φυσικά όταν σκοράρεις απέναντι στην ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μπορείς να το επαναλάβεις κι άλλες φορές… “Είναι κάποια ματς που η ομάδα παίζει τόσο καλά ώστε είναι πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο να αντιδράσει”, εξηγεί ο ίδιος και συνεχίζει: “Πάντα έτσι συμβαίνει σε μεγάλα ματς. Ο τελικός στη Ρώμη ήταν ένα από τα ματς που η ομάδα έκανε το τέλειο παιχνίδι”.

https://www.youtube.com/watch?v=ETBlbbJsnKI

Ο Μέσι το έκανε ξανά στο “Γουέμπλεϊ”, 2 χρόνια μετά, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, επιβεβαιώνοντας την είσοδό του στη λίστα με τους μεγαλύτερους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Οι “μπλαουγκράνα” κέρδισαν με 3-1 τους “κόκκινους διάβολους”, με τον Αργεντινό να ξαναβρίσκει δίχτυα. “Και τις δύο φορές τα συναισθήματα είναι ανείπωτα, αλλά τα ζεις με διαφορετικό τρόπο. Σε τέτοιο ματς όταν σκοράρεις, η χαρά των ανθρώπων, των δικών σου ανθρώπων, των οπαδών και και των προσωπικών σου φαν, είναι μεγάλη. Μπορείς μόνο να απολαύσεις τις στιγμές”.

https://www.youtube.com/watch?v=szIUXEymV9Q

Από τότε ο Λίο έχει σκοράρει πολλές φορές κόντρα σε αγγλικές ομάδες, οπότε δεν προκαλεί πια έκπληξη το ότι έβαλε γκολ σε δύο τελικούς με τη Γιουνάιτεντ. Εκείνες οι στιγμές προφανώς ήταν μεγάλες για αυτόν  σε προσωπικό επίπεδο, καθώς απέδειξε στους αμφισβητίες του ότι έκαναν λάθος και ότι εννοείται ότι θα μπορούσε να παίξει άνετα στην Πρέμιερ Λιγκ. Άλλωστε, έχει μια ιδιαίτερη… συμπάθεια στο Μάντσεστερ, αφού τις προάλλες πέτυχε χατ τρικ κόντρα στη Σίτι. Λέτε να τον δούμε να ξανασμίγει με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, σε άλλο γήπεδο και άλλη χώρα αυτή τη φορά;

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή