Οι διάδοχοι του Φίλιπ Λαμ

597
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι η τρέχουσα σεζόν θα είναι η τελευταία του στην ποδοσφαιρική δράση. Μια πλούσια και γεμάτη καριέρα, με τίτλους και επιτυχίες, έφτασε σχεδόν στο τέλος της, για έναν ποδοσφαιριστή που έχει γνωρίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων. Η απόσυρση του Λαμ από την ενεργό δράση σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την ομάδα του, την Μπάγερν Μονάχου.

Ως… παλιοσειρά στην Μπουντεσλίγκα, ρωτήθηκε γιατί ανταγωνισμός για την κατάκτηση του τίτλου έχει φθίνει τόσο πολύ και απάντησε ότι “η Μπάγερν κάνει ό,τι μπορεί για να παραμένει σε υψηλό επίπεδο, αλλά ομάδες σαν τη Σάλκε και την Βόλφσμπουργκ έχουν πέσει πολύ. Η Ντόρτμουντ έχει πολύ ταλέντο στην ομάδα της, αλλά κάτω από την πρώτη εξάδα, στα υπόλοιπα σωματεία παρατηρείται έλλειψη ποιότητας”.

Είναι ειλικρινής και αυτά που λέει έχουν βάση, αφού είναι επί χρόνια αρχηγός των Βαυαρών, όπως και της εθνικής Γερμανίας, από την οποία επίσης σταμάτησε. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο, όχι μόνο στον αγωνιστικό τομέα, αλλά και στο θέμα του αρχηγού. Το περιβραχιόνιό του αναγκαστικά θα μπει σε άλλον ώμο από του χρόνου και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μην έχει κάποιες προτιμήσεις για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να συνεχίσουν το δύσκολο έργο…

Φυσικά και ρωτήθηκε γι’ αυτό και απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη: “Ο Νόιερ και ο Τόμας Μίλερ είναι οι ιδανικοί. Δεν είναι εύκολο να πάρεις έναν ξένο ή καινούριο στην ομάδα παίκτη και να του εμφυσήσεις το πνεύμα που χρειάζεται. Το να έχεις μεγαλώσει και γαλουχηθεί σε μια ομάδα, σε κάνει μέλος της οικογένειάς της και αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

https://www.youtube.com/watch?v=qd6o0gmMMe8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή