Οι διαχρονικοί-χοντροί καυγάδες και οι φαρμακερές ατάκες μεταξύ Νέντβεντ-Τότι

1154

Γράφει: forzajuve.gr

Αν υπάρχει μία κόντρα -με σημαντικά επεισόδια- όχι μόνο στο ιταλικό ποδόσφαιρο αλλά στο ευρωπαϊκό, είναι αυτή μεταξύ του Πάβελ Νέντβεντ και του Φραντσέσκο Τότι.

Διαχρονικοί καυγάδες από δύο μεγάλους ποδοσφαιριστές που μάλωναν σαν τα κοκόρια. Ο Τσέχος που μεγαλούργησε στη Γιουβέντους και η σημαία της Ρόμα αντάλλαξαν μπηχτές, χοντρές ατάκες και χαρακτηρισμούς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Οι σχέσεις των δύο δεν ήταν, από παλιά, οι καλύτερες. Ο Πάβελ Νέντβεντ από τη μια ήταν πρώτα παίκτης της Λάτσιο και μετά της Γιουβέντους και από την άλλη ο Φραντσέσκο Τότι είναι για 24 χρόνια ο ηγέτης των τζαλορόσι.

Μιλάμε για ομάδες με μεγάλη ποδοσφαιρική αντιπαλότητα και έχθρα που, όμως, αυτό από μόνο του δεν φτάνει για να εξηγήσει την απόσταση μεταξύ τους. Ο Νέντβεντ είχε πει παλιότερα για τον Τότι: «Εκείνος ποτέ δεν έπαιξε σε μια ομάδα τόσο μεγάλη όπως η Γιουβέντους και για αυτό δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνει να δουλεύει κανείς για έναν σύλλογο τόσο σημαντικό».

Και δεν είχε μείνει μόνο εκεί. «Αν στη δική μου ομάδα, στην έκτη αγωνιστική κάποιος δήλωνε “θα τερματίσουμε δεύτεροι” και αυτός που το είπε είναι ο αρχηγός της, δεν ξέρω αν θα παρέμενε με το περιβραχιόνιο στο χέρι», είχε πει το 2014 και ήταν ένας ακόμη κρίκος μιας αλυσίδας που ξεκίνησε 11 χρόνια πριν.

Ο καυγάς για τη Χρυσή Μπάλα

Πάμε λίγο πιο πίσω, τον Δεκέμβριο του 2003. Τότε, ο Τότι ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ για τη Χρυσή Μπάλα, βραβείο που καταλήγει στον Τσέχο. «Για μένα δεν το άξιζε» -είχε πει λίγο μετά ο αρχηγός της Ρόμα- «Θα έπρεπε να το κερδίσει κάποιος άλλος, κάποιος που το παιχνίδι του προκαλεί ενθουσιασμό και διασκεδάζει».

Ο «προβοκάτορας» και το «λιοντάρι»

Λίγα χρόνια πιο μετά από εκείνο το περιστατικό, ο καπιτάνο των Ρωμαίων μίλησε εναντίον του Νέντβεντ. Φεβρουάριος του 2006. Ρόμα και Γιουβέντους είναι αντιμέτωπες στο Κύπελλο Ιταλίας, ένα σκληρό φάουλ από πίσω του Νέντβεντ στον Τότι προκαλεί σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ρωμαίο να σχολιάζει μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Ένα φάουλ κακοπροαίρετο, είναι μεγάλος προβοκάτορας».

Η απάντηση τότε στα λεγόμενα του κάπτεν ήρθε διαμέσου του μάνατζερ του Τσέχου, Μίνο Ραϊόλα: «Ο Τότι κάνει το λιοντάρι μονάχα στο “Ολίμπικο”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή