Η… χειρότερη 11άδα του Τσάμπιονς Λιγκ

1794

Η φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε και βγάλαμε τη… χειρότερη 11άδα στη διοργάνωση. Εμφανίσεις και παρουσίες που γρήγορα θα ξεχαστούν από παίκτες που οι προσδοκίες από τους οποίους ήταν αυξημένες, αλλά…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
Ιγκόρ Ακινφέεφ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

PSV Eindhoven v PFC CSKA Moskva - UEFA Champions League

Ο βασικός τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει… αποτύχει να κρατήσει την εστία του ανέπαφη για πάνω από 10 χρόνια στη διοργάνωση. Έχει αγωνιστεί σε 39 συνεχόμενα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ στα τελευταία 10 χρόνια -που είναι νέο ρεκόρ- ωστόσο έχει δεχθεί γκολ σε όλα.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ
Τζούλιαν Κορμπ – Γκλάντμπαχ

VfL Borussia Moenchengladbach v Celtic FC - UEFA Champions League

Εύκολα και γρήγορα θα θέλουν να ξεχάσουν, τόσο οι φίλαθλοι της Γκλάντμπαχ όσο και ο ίδιος, τις εμφανίσεις του Τζούλιαν Κορμπ στη φετινή διοργάνωση. Εμφανίσεις δίχως πάθος και άψυχες αλλά και λάθη με «δώρο» την εντός έδρας ισοπαλία με τη Σέλτικ με την αποβολή του. Ο διεθνή Γερμανός με την U21 δέχτηκε παράλληλα σκληρή κριτική γιατί έχει σοβαρές ευθύνες στο χατ τρικ που πέτυχε ο Αρντά Τουράν στο 4-0 της Μπαρτσελόνα την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ
Κόλο Τουρέ – Σέλτικ

FC Barcelona v Celtic FC - UEFA Champions League

Μπορεί να έπαιξε σε μόλις τρία παιχνίδια με τη Σέλτικ φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ ωστόσο ήταν αρκετά για να φανούν οι… αδυναμίες του στην άμυνα. Κάποτε ήταν πολεμιστής, ωστόσο τώρα το παιχνίδι του έχει καταστροφικές συνέπειες. Στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε οι Σκωτσέζοι δέχτηκαν 12 γκολ. Ο Μπρένταν Ρότζερς τον εμπιστεύτηκε για την εμπειρία του, αλλά…

ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ
Αράκ Ντάιερ – Τότεναμ

Bayer 04 Leverkusen v Tottenham Hotspur FC - UEFA Champions League

Ο Άγγλος διεθνής είχε μετακινηθεί τους τελευταίους 18 μήνες από τη φυσική του θέση σε αυτή του αμυντικού μέσου. Ο τραυματισμός του Τόμπι Αλντερβάιρελντ τον έφερε και πάλι στο κέντρο της άμυνας αλλά μαζί με τον Γιαν Βερτόνχεν ωστόσο δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα απέναντι σε Μονακό και Λεβερκούζεν με τους Σπερς να μη φτάνουν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ
Έκτορ Μορένο – Αϊντχόφεν

FBL-EUR-C1-PSV-ATLETICO

Ο Έκτορ Μορένο ήταν φέτος από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στη φάση των ομίλων με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας να μένει στην 4η θέση του γκρουπ πίσω από τη νεοφώτιστη Ροστόφ. Η Αϊντχόφεν είναι πολλά προβλήματα φέτος αλλά ο Μεξικανός ήταν κάτω του μετρίου έχοντας πολλά προβλήματα ιδίως απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΕΣΟΣ
Λαζάρ Μάρκοβιτς – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Sporting Clube de Portugal v Borussia Dortmund - UEFA Champions League

Οι φίλοι της Λίβερπουλ μπορεί κιόλας να έχουν ξεχάσει πως ο Λαζάρ Μάρκοβιτς είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ωστόσο αυτοί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας σίγουρα το… θυμούνται για τα καλά μετά τις απογοητευτικές του εμφανίσεις. Ο 22χρονος είχε ελάχιστη επίδραση στην ομάδα του και δεν έδειξε τις ικανότητές του στην ντρίμπλα και την τεχνική όπως είχε συνηθίσει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Τελείωσαν τελευταίοι στο γκρουπ τους πίσω από τη Λέγκια Βαρσοβίας.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ
Σέρτζιο Ντάρντερ – Λιόν

FBL-EUR-C1-DINAMO-LYON

Ο 22χρονος μέσος δεν ικανοποίησε με τη Λιόν φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τη Γιουβέντους ούτε τη Σεβίλλη. Ο Ντάρντερ ξεκίνησε σε τέσσερα παιχνίδια της Λιόν και σε ένα ακόμα ήρθε από τον πάγκο ως αλλαγή, ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματικός ώστε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να κάνουν τη ζημιά στους αντιπάλους.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ
Κλοντεμίρ- Κλαμπ Μπριζ

FBL-EUR-C1-BRUGES-COPENHAGEN

Όπως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έτσι και οι πρωταθλητές Βελγίου τελείωσαν τη διοργάνωση με… μηδέν βαθμούς στον όμιλό τους χάνοντας όλα τα παιχνίδια τους φυσικά. Ιδιαίτερα κακός για την Κλαμπ Μπριζ ήταν ο Κλοντεμίρ ο οποίος μάλιστα όχι απλά δεν έκανε το παραπάνω αλλά έδωσε και πέναλτι στο τελευταίο λεπτό με την Πόρτο για την ήττα με 2-1 στο Βέλγιο. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος ήταν εκτός τόπου και χρόνου και απέναντι στην πρώην του ομάδα Κοπεγχάγη χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕΣΟΣ
Αντρέι Γιαρμολένκο – Ντιναμό Κιέβου

SSC Napoli v FC Dynamo Kyiv - UEFA Champions League

Επέστρεψε στο Κίεβο μετά από χρόνια και ήθελε να αποδείξει πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Φάνηκε μόνο στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπεσίκτας η οποία όμως έπαιζε με 9 παίκτες.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
Λουκ ντε Γιονγκ – Αϊντχόφεν

PSV Eindhoven v FC Bayern Muenchen - UEFA Champions League

Ο αρχηγός της Αϊντχόφεν ήταν αόρατος στα περισσότερα παιχνίδια της ενώ αρκετοί μπορούν να πουν ότι δεν έκανε όσα έπρεπε για να παίρνει την μπάλα στα πόδια του. Αντί να δίνει το παράδειγμα, ο αρχηγός ήταν απογοητευτικός, σκοράροντας μόνο ένα γκολ από κοντινή απόσταση στο 2-2 με τη Ροστόφ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
Σεϊντού Ντουμπιά – Βασιλεία

Arsenal FC v FC Basel 1893 - UEFA Champions League

Απογοήτευσε η Βασιλεία τερματίζοντας κάτω από τη Λουντογκόρετς στον όμιλο, απογοήτευσε και ο Ντουμπιά ο οποίος τουλάχιστον πέτυχε το γκολ της παρηγοριάς στο 4-1 με την Άρσεναλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή