Η μπουνιά του Κλαφ στον Ρόι Κιν και η αποθέωση

495
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Υπάρχουν πολλοί προπονητές, άλλοι καλοί, άλλοι κακοί, ο καθένας με το δικό του στυλ και τη δική του νοοτροπία. Για κάθε κόουτς, καταλληλότεροι να μιλήσουν είναι οι παίκτες που προπόνησε, με τους οποίους έζησε και δούλεψε.

Ο Ρόι Κιν υπήρξε εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με έφεση στο σκληρό παιχνίδι και το τρέξιμο χιλιομέτρων. Από το 1990 έως το 1993 ο Ιρλανδός αγωνίστηκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ πριν πάρει μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου συνεργάστηκε με τον Μπράιαν Κλαφ. Όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής στην καριέρα του, δεν είπε τον Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά τον Κλαφ και μάλιστα διηγήθηκε και ένα… όχι και τόσο ευχάριστο περιστατικό, το οποίο όμως, όπως λέει ο ίδιος, τον βοήθηκε πάρα πολύ στη συνέχεια…

O καλύτερος προπονητής που είχα δεν ήταν ο Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά ο Μπράιαν Κλαφ… Ποτέ δεν με αποκάλεσε με το όνομά μου, μόνο “Ιρλανδέ”.
Κάποτε με χτύπησε… Μετά από ένα παιχνίδι για το Κύπελλο με την Κρίσταλ Πάλας. Εκείνη τη μέρα έκανα ένα λάθος με τον τερματοφύλακα, ένα λάθος που μας κόστισε ένα γκολ.
Στο τέλος του παιχνιδιού, ο Κλαφ με πλησίασε και με κατηγόρησε που έδωσα την μπάλα πίσω. “Μη δίνεις την μπάλα πίσω στον τερματοφύλακα ποτέ”… Μετά ο Μπράιαν με χτύπησε στο πρόσωπο με μια γροθιά! Ήμουν σε σοκ και δεν αντέδρασα.
Ο Κλαφ δεν μου ζήτησε ποτέ συγγνώμη γι’ αυτήν τη γροθιά. Ποτέ δεν του κράτησα κακία. Πάντα τον σεβόμουν. Αυτή η γροθιά ήταν το καλύτερο πράγμα που έκανε ο Μπράιαν για μένα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή