Όταν ο νέος Πλατινί απορρίφθηκε

1674
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Παίζοντας μπάλα πιτσιρικάς στην ομάδα της περιοχής όπου μεγάλωσε (Macon, κοντά στη Λιόν), ο Αντουάν ξεχώριζε, η αλήθεια είναι, για τις ποδοσφαιρικές αρετές του, αλλά είχε ένα σημαντικό μειονέκτημα: ήταν κοντός και με ελλιπές βάρος. Αυτή η ιδιαιτερότητα ήταν σημαντική για ομάδες όπως η Λιόν, η Σοσό και η Σεντ Ετιέν ώστε να μην τον εμπιστευτούν και να μην πιστέψουν ότι μπορεί όντως να κάνει καριέρα. Ωστόσο η Ρεάλ Σοσιεδάδ τον είδε σε ένα φιλικό τουρνουά, που έπαιζε με την ομάδα της Μονπελιέ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, και τον άρπαξε δίχως δεύτερη σκέψη… Σε ηλικία 14 χρόνων ο Γκριεζμάν έφυγε μόνος του για τη Βασκονία, όπου τον περίμενε μια λαμπρή καριέρα…

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ… ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Για τέσσερα χρόνια ο πιτσιρικάς Γάλλος προπονούνταν σκληρά, αλλά δεν είχε θέλξει κιόλας με την απόδοσή του. Η αλήθεια είναι ότι στάθηκε αρκετά τυχερός, καθώς οι παίκτες που αγωνίζονταν στη θέση του είχαν συχνούς τραυματισμούς, κλήθηκε στην προετοιμασία της σεζόν 2009-10, τα πήγε εξαιρετικά στα φιλικά και αφού τραυματίστηκε ο βασικός αριστερός εξτρέμ της ομάδας, ο Γκριεζμάν άρπαξε την ευκαιρία για να καλύψει το κενό του. Συμμετοχές σερί σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, τα πρώτα γκολ δεν άργησαν να έρθουν, οι καλές εμφανίσεις έρχονταν η μία μετά την άλλη, και κάπως έτσι ήρθε και η πρόταση για επαγγελματικό συμβόλαιο. Η Σοσιεδάδ τον ήθελε να υπογράψει για 5 χρόνια με ρήτρα αποδέσμευσης 30 εκατ. ευρώ, οι ομάδες που τον είχαν απορρίψει… επέστρεψαν, μαζί με τις Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, αλλά ο ίδιος ήθελε να μείνει στην ομάδα που τον πίστεψε από την αρχή… Είχε κληθεί και στις μικρές Εθνικές της Γαλλίας, ήξερε ότι θα έβρισκε ευκαιρίες στο μέλλον, οπότε επέλεξε να μείνει και εξελιχθεί κι άλλο. Και έτσι έκανε.

Η… ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΥΛΑΜ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Ξέρουμε ότι οι Άγγλοι είναι λίγο υπερβολικοί στην κριτική και τον τρόπο που την κάνουν, αλλά δεν γίνεται να μην πιστέψουμε αυτή την ιστορία. Τον Γενάρη του 2014 η Φούλαμ ήταν σε δύσκολη θέση, όδευε προς υποβιβασμό από την Πρέμιερ Λιγκ και η διοίκηση είχε αποφασίσει να κάνει κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα. Όπερ ερμηνεύεται με μια πολύ καλή μεταγραφή στην επίθεση. Εκείνη την περίοδο ο Γκριεζμάν είχε κάνει ήδη το «μπαμ», είχε οδηγήσει τη Σοσιεδάδ στο Champions League και ήταν στη λίστα της λονδρέζικης ομάδας, η οποία μάλιστα μπορούσε να τον αποκτήσει με το ποσό των 12 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, η Φούλαμ δεν έκανε επίσημη πρόταση και προτίμησε να αποκτήσει τον (τραυματία τότε) Κώστα Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό, με περίπου 15 εκατ., κάτι που πρέπει να μετάνιωσε φριχτά. Ο Έλληνας επιθετικός δεν σημείωσε ούτε ένα τέρμα σε μόλις 2 συμμετοχές και οι «κότατζερς» υποβιβάστηκαν, πνιγμένοι στα χρέη… Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς η Ατλέτικο πλήρωσε το μπάι άουτ, 30 εκατομμύρια, και τον έφερε στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Kostas-Mitroglou-signs-for-Fulham

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΕΟΝΕ ΚΑΙ Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ

Το πόσο πολύ τον ήθελαν οι «ροχιμπλάνκος» φαίνεται από το γεγονός ότι πλήρωσαν τη ρήτρα χωρίς δισταγμό, κέρδισαν στην… κούρσα ομάδες όπως η Τότεναμ, η Άρσεναλ και η Παρί Σεν Ζερμέν, και μέσω του αθλητικού διευθυντή τους δήλωσαν ότι «ο Αντουάν ήταν προτεραιότητα για μας και είμαστε ευτυχισμένοι που τον έχουμε μαζί μας». Ο Σιμεόνε τον περίμενε με ανοιχτές αγκάλες και μάλιστα τον έπεισε να αλλάξει θέση, κάνοντάς τον σέντερ φορ, κάτι που λειτούργησε προς όφελος όλων: ο Γκριεζμάν σκόραρε κατά ριπάς, η Ατλέτικο κέρδισε έναν σπουδαίο φορ και όλοι εμείς απολαμβάνουμε τα γκολ του…

«Πάντα πίστευα πως μπορεί να είναι δολοφόνος, παίζοντας πίσω από τον τελευταίο αμυντικό. Στο φτερό χάνει κάτι από τη δύναμη που έχει στις επιθέσεις», σχολίασε ο Αργεντινός κόουτς και συμπλήρωνε με δόση υπερβολής: «Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι είναι καλύτεροι από εκείνον. Δουλεύει σκληρά, ξέρει να ακούει και πιέζει τον εαυτό του κάθε μέρα».

Αλλά και ο ίδιος ο Γάλλος επιθετικός έσταζε μέλι όταν μιλούσε για τον «Τσόλο»: «Είναι πολύ δυνατός στο μυαλό, δουλεύει ακατάπαυστα και ξέρει να λέει τις κατάλληλες λέξεις για να αγγίζει την ψυχή των ποδοσφαιριστών του. Δεν είμαστε παίκτες. Μας κάνει ομάδα από στρατιώτες που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για εκείνον. Και αυτό, δεν είναι απλό».

 

ΠΩΣ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ…

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν στον αγωνιστικό χώρο του «Σταντ ντε Φρανς», αγωνιζόμενος με τα χρώματα της εθνικής Γαλλίας κόντρα στη Γερμανία, σε φιλικό παιχνίδι. Τρόμαξε και ο ίδιος από τις εκρήξεις που ακούστηκαν έξω από το στάδιο, όταν δύο καμικάζι αυτοκτονίας ανατίναξαν τους εαυτούς τους. Την ίδια ώρα η αδερφή του, Maud, ήταν στο θέατρο «Μπατακλάν», εκεί όπου οι τρομοκράτες θέρισαν κόσμο, ωστόσο αυτή και ο φίλος της κατάφεραν να συρθούν μέσα από τα πτώματα και να βγουν από τον χώρο της συναυλίας. «Είμαι έξω, είμαι έξω!» φώναζε στο κινητό του φίλου της, καθώς στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η μητέρα της. Αν δεν τα κατάφερνε η ίδια, και αν οι καμικάζι αυτοκτονίας είχαν καταφέρει τον στόχο τους στο «Σταντ ντε Φρανς», η οικογένεια Γκριεζμάν θα θρηνούσε τα δύο τέκνα της…

ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ…

Ο 25χρονος επιθετικός δεν συγκεντρώνει βλέμματα και σχόλια μόνο για τα γκολ του, αλλά και για τους πανηγυρισμούς που ακολουθούν. Ένας ευφάνταστος και σπάνιος πανηγυρισμός ήταν όταν σημείωσε το πρώτο του γκολ στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της Ισπανίας, στο 3-0 επί της Ντεπορτίβο λα Κορούνια. Τρέχοντας προς τον στίβο, τον περίμενε ανοιχτή η πόρτα ενός χορηγικού αυτοκινήτου, μπήκε μέσα και έκανε πως οδηγάει! Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Στο Euro τον είδαμε να σκοράρει αρκετές φορές και να πανηγυρίζει σαν να κρατάει δύο τηλέφωνα στα χέρια του. Μάλιστα, αυτό τον πανηγυρισμό τον έχει υιοθετήσει από την Ατλέτικο και παραπέμπει σε έναν ράπερ, τον Ντρέικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή