Για πάντα θα είναι ο… Ροναλντίνιο!

441

Το iperiodico θυμάται την… πτώση του “μάγου” που χαρήκαμε τόσο λίγο! ΜΠΟΝΟΥΣ: 10 tips για τον αξεπέραστο Ροναλντίνιο.


Το καλοκαίρι η Βραζιλία προμόταρε μέσω βίντεο τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει στο Ρίο και ποιος θα μπορούσε να αποτελέσει τον κατάλληλο δυνατό πρωταγωνιστή της; Το πρόσωπο που θα διαφήμιζε το μεγαλύτερο αθλητικό event του πλανήτη; Ο Ροναλντίνιο Γκαούτσο!

Ο «μάγος» στα 36 του πλέον και μην έχοντας κλωτσήσει μπάλα σε επαγγελματικό επίπεδο από τις 28 Σεπτεμβρίου του 2015- όταν και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση- διατηρεί ακόμα την σπάνια και ξεχωριστή αίγλη του και όπως θα δείτε και στο εκπληκτικό βίντεο των Βραζιλιάνων, η αντίδραση του κόσμου προς το πρόσωπό του δεν απέχει από την πραγματικότητα!

Βλέποντάς το, ο συνειρμός που εύλογα έρχεται στο μυαλό του καθενός, είναι πως αυτός ο παίκτης εύκολα μπορούσε να αγωνίζεται ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Ποτέ του όμως δεν ήταν καριερίστας. Γούσταρε να παίζει μπάλα και να κάνει τα κολπάκια του όπως εξίσου λάτρευε τα λεφτά, την καλή ζωή, τα πάρτι. Αποτελεί ίδιον πολλών Βραζιλιάνων (και Λατίνων γενικότερα) όταν πιάνουν την καλή, καθώς έχουν μεγαλώσει μέσα στη φτώχεια και στις φαβέλες. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστούν στη συνέχεια.

directivo-del-queretaro-dice-que-ronaldinho-viajo-cancun-durante-descanso-1425325047108

Αυτά τα σημάδια είχαν φανεί από την Μπαρτσελόνα ακόμα. Η περιβόητη κοιλίτσα, με την Μπάρτσα σε συνεργασία με τη ΝΙΚΕ να του φτιάχνουν ειδική μπλούζα μέσα από τη φανέλα ώστε να μην φαίνεται ο ένας… κοιλιακός, αλλά και η γενικότερη πτώση του, προδίκαζαν την εξέλιξη.

Είχε πέσει στις 26 συμμετοχές στην τελευταία του χρονιά στη Βαρκελώνη, στα 9 γκολ και τις 4 ασίστ. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα τότε, ο Ζοάν Λαπόρτα, τον Μάιο του 2008 το είχε πει κομψά…

  • «Ο Ροναλντίνιο χρειάζεται μία καινούρια πρόκληση στην καριέρα του, μία αλλαγή».

Το τέλος είχε σημάνει με τον ίδιο τον Ροναλντίνιο να μετανιώνει μόνο για το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να αγωνιστεί όσο θα ήθελε μαζί με τον Μέσι. Στον τελευταίο του αγώνα με την Μπάρτσα πάντως πρόλαβε και σκόραρε 2 γκολ και είχε άλλες 2 ασίστ.

ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ ΣΕ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ

2846438

Το Μιλάνο εν τέλει -έχοντας απορρίψει την πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι για 25.5 εκατ. λίρες- δεν ήταν ο ιδεατός προορισμός για τον Ροναλντίνιο. Τεράστιος σύλλογος η Μίλαν όχι όμως η πόλη για έναν τύπο σαν τον Ρόνι. Εδώ το παραδέχτηκε ο Ντάνιελ Χάκετ λέγοντας πως η πόλη και η ζωή της δεν σε αφήνει να επικεντρωθείς μόνο στην μπάλα. Η Μίλαν του έδωσε 6,5 εκατ. ευρώ τη σεζόν και μπόνους για κάθε ένα από τα τρία έτη συμβολαίου άλλο 1 εκατ. ευρώ και πάτησε χορτάρι με το Νο 80 στη πλάτη (το 10 το φορούσε ο Ζέεντορφ).

Δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς πως δεν ξεκίνησε καλά στο Μιλάνο. Το πρώτο του γκολ μάλιστα το σημείωσε κόντρα στο ντέρμπι με την Ίντερ (1-0 είχε κερδίσει η Μίλαν), ωστόσο με την πάροδο του χρόνου τα σημάδια της μη επαγγελματικής δουλειάς άρχισαν να φαίνονται. Δεν γυμναζόταν, δεν προπονούνταν σωστά και σταδιακά εκτοπίστηκε από την 11άδα ερχόμενος πλέον από τον πάγκο.

Ολοκλήρωσε εντέλει την πρώτη του χρονιά με 10 γκολ σε 32 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τον προπονητή του τότε Κάρλο Ανσελότι να τονίζει…

  • «Η παρακμή του Ροναλντίνιο δεν με εξέπληξε. Η φυσική του κατάσταση πάντα ήταν επισφαλής. Όχι όμως και το ταλέντο του. Αυτό ποτέ δεν αποτελούσε ερωτηματικό».   

Ερωτηματικό βέβαια για τον ίδιο είχε αρχίσει να αποτελεί η Εθνική ομάδα της Βραζιλίας, καθώς έμεινε εκτός από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2010 και του 2014, ενώ από το 2009 μέχρι και το 2013 στη «σελεσάο» κατέγραψε μόλις 10 συμμετοχές και 1 γκολ.

ronaldinho-height-weight-age

Ο Ροναλντίνιο είχε γνωρίσει για τα καλά τη νυχτερινή ζωή του Μιλάνο και όποτε… βαριόταν, έπαιρνε το αεροπλάνο του με την παρέα του και ερχόταν στην Αθήνα όπου αναστέναζαν τα μπουζούκια.

Τη 2η του σεζόν στο Μιλάνο ο Ροναλντίνιο σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει και από τον πάγκο να πατάει πιο συχνά χορτάρι ως βασικός ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η εσωτερική αλλαγή όπου από μεσοεπιθετικός πήγε στο αριστερό άκρο. Αναδείχθηκε το 2009-10 καλύτερος παίκτης της Μίλαν έχοντας 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 15 γκολ και 19 ασίστ, τις περισσότερες σε όλη την ιταλική λίγκα. Εμφανής η διαφορά, με τους φίλους των «ροσσονέρι» να έχουν να θυμούνται 2 γκολ απέναντι στη μισητή Γιουβέντους (στο τελευταίο παιχνίδι του Λεονάρντο) και το πρώτο του χατ-τρικ απέναντι στη Σιένα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ronaldinho flamengo

Ο προβληματισμός επανήλθε στην 3η του χρονιά όπου είχε σε 16 συμμετοχές, 1 μόλις και 4 ασίστ και πλέον… έπαιζε απλά για να παίζει. Τον Ιανουάριο του 2011 ο Ροναλντίνιο διάλεξε να αγωνιστεί στην πατρίδα του (με συμβόλαιο μέχρι το 2014) για λογαριασμό της Φλαμένγκο, κόντρα σε φήμες και σενάρια που τον ήθελαν να πηγαίνει στους Λος Άντζελες Γκάλαξι αλλά και την Μπάκμπερν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Με τη Φλαμένγκο τα πήγε καλά στην πρώτη του σεζόν κερδίζοντας το πρωτάθλημα Καριόκα έχοντας 21 γκολ σε 52 συμμετοχές και 8 ασίστ. Αλλά είπαμε, Ροναλντίνιο είναι αυτός! Οι διακυμάνσεις του στην απόδοσή του φάνηκαν και πάλι το 2012 παρά το γεγονός ότι αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα. Σε 19 συμμετοχές πέτυχε 7 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ, με την Φλαμένγκο να τερματίζει στη 2η θέση του πρωταθλήματος και να παίρνει την πρόκριση για το Κόπα Λιμπερταδόρες του 2013.

ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ

atletico

Η συνέχεια τον βρήκε στην Ατλέτικο Μινέιρο, μια αλλαγή που και πάλι τη χρειαζόταν για μία νέα πρόκληση, όπου τα πήγε μάλιστα πολύ καλά καθώς βοήθησε  στα τρία χρόνια που έμεινε εκεί (28 γκολ σε 85 συμμετοχές και 28 ασίστ) το κλαμπ να φτάσει στην κατάκτηση για πρώτη φορά στην ιστορία του, του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2013 ενώ το 2014 κέρδιζε και το Σουνταμερικάνα.

Παρ΄ όλο που ανανέωσε αρχικά την συνεργασία του στη συνέχεια ήρθε σε συμφωνία να τη λύσει πηγαίνοντας στο Μεξικό για λογαριασμό της Κερετάρο (29 συμμετοχές, 8 γκολ, 4 ασίστ) όπου κατά την θητεία του μάλιστα έζησε μία μοναδική στιγμή. Κέρδιζαν με 4-0 στην έδρα της Κλαμπ Αμέρικα με 2 γκολ δικά του ωστόσο οι αντίπαλοι τον χειροκροτούσαν παρατεταμένα.

  • «Είναι ένα τρομερό συναίσθημα. Με επευφημούσαν στο Μπερναμπέου (σε Ρεάλ -Μπαρτσελόνα) και τώρα εδώ. Ποτέ δεν το φανταζόμουν αυτό. Με κάνει να νιώθω στο Μεξικό σαν το σπίτι μου».

ΓΙΟΥΧΑ ΣΤΗ ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ

ronaldinho flouminense

Στις 11 Ιουλίου το 2015 ο Ροναλντίνιο υπέγραψε 8μηνο συμβόλαιο με τη Φλουμινένσε, επιστρέφοντας στη Βραζιλία ωστόσο στις 28 Σεπτεμβρίου τερμάτισαν την συνεργασία τους καθώς οι οπαδοί τον κριτίκαραν πολλοί έντονα. Είχε προλάβει να αγωνιστεί σε 9 παιχνίδια μην σημειώνοντας κάποιο γκολ ή ασίστ.

Ο αθλητικός διευθυντής της «Φλου» είχε πει «ο Ροναλντίνιο μας ζήτησε ένα ραντεβού. Μας έδειξε μεγάλο σεβασμό λέγοντας πως δεν μπορεί να είναι όσο καλός θα ήθελε και αυτή η κατάσταση είναι άσχημη για τον ίδιο. Δεν θα μιλήσω ποτέ για το αν αποχωρεί από την αγωνιστική δράση ή όχι. Αυτό δεν είναι κάτι που θα πεις για ένα παίκτη του διαμετρήματός του. Ήταν πάντα εντυπωσιακός ως παίκτης και ως άνθρωπος».

10 TIPS ΓΙΑ ΤΟΝ «ΡΟΝΙ»

  1. Έδωσε το όνομά του σε σειρά με προφυλακτικά με την επονομασία «Sex Free» η οποία κυκλοφόρησε με το brand name της Ατλέτικο Μινέιρο.
  2. Ο Ροναλντίνιο λατρεύει τα αυτοκίνητα και έχει μία υπερπολυτελή συλλογή. Μεταξύ αυτών οδηγεί ένα Audi Q7, ένα Hammer Η2 και μία Bugatti Veyron.
  3. Ο αδελφός του ως γνωστόν είναι ο μάνατζέρ του, ενώ η αδελφή του είναι αυτή που διοργανώνει τις εκδηλώσεις για τα media και τον Τύπο.
  4. Το 2006 έγινε ο πλέον εμπορικός παίκτης στον κόσμο ξεπερνώντας τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Έκανε συμφωνίες με την NIKE, την Pepsi, την Lenoso αλλά και το βιντεοπαιχνίδι της Fifa.
  5. Το 2011 ο Ροναλντίνιο υπέγραψε συμφωνία με την Coca-Cola αξίας για ένα χρόνο 500.000 λιρών, αλλά το 2012 σε μία συνέντευξη Τύπου πιάστηκε με μία Pepsi και η συμφωνία του τερματίστηκε. Ίσως ο μοναδικός που το έχει κάνει καθώς πολλοί άλλοι διάσημοι έπραξαν το ανάποδο. Να έχουν συμφωνία με την Pepsi και να πίνουν Coca Cola.
  6. Ο 2007 πήρε την Ισπανική υπηκοότητα ωστόσο δεν μπορούσε να αγωνιστεί για την Ισπανία καθώς είχε ήδη παίξει για την Βραζιλία.
  7. Το πλήρες όνομά του είναι ο Ρονάλντο Ντε Ασίς Μορέιρα. Πήρε το όνομα Ροναλντίνιο- που σημαίνει ο μικρός Ρονάλντο- όταν ήταν 7 καθώς ήταν ο μικρότερος από τους Ρονάλντο που είχαν ήδη αγωνιστεί.
  8. Η διαφήμιση που έκανε το 2005 με την ΝΙΚΕ ήταν το πρώτο βίντεο στο You Tube που έπιασε 1 εκ. views. Είναι το βίντεο που κτυπάει τέσσερις φορές συνεχόμενες το δοκάρι.
  9. Το 2003 ο Ροναλντίνιο ήταν μια ανάσα από το να υπογράψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο ο στενός φίλος του, ο Σάντρο Ροσέλ έγινε πρόεδρος στην Μπαρτσελόνα και τον πήρε στο Κάμπ Νόου.
  10. Στα 13 του ο Ροναλντίνιο μπήκε στο στόχαστρο των media όταν με την τότε ομάδα του κέρδισαν ένα παιχνίδι με 23-0. Όλα τα γκολ προήλθαν από τον ίδιο. Από τον Ροναλντίνιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή