Φράνσις Κονέ: Ο ποδοσφαιριστής που σώζει ζωές

498
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Τον Φεβρουάριο του 2017 η Μποέμιανς υποδεχόταν τη Σλοβάτσκο, σε ένα ντέρμπι για το πρωτάθλημα Τσεχίας. Με το ματς να παραμένει στο 0-0, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, Φράνσις Κονέ, κυνήγησε μια μπαλιά στην επίθεση, με τον αρχηγό των γηπεδούχων, Ντάνιελ Κρεχ, να ελέγχει τη φάση και να περιμένει τον τερματοφύλακά του, Μάρτιν Μπέρκοβετς, να βγει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Οι δύο συμπαίκτες συγκρούστηκαν δυνατά, με τον μεν αμυντικό να είναι στο έδαφος, αλλά να κινείται, τον δε γκολκίπερ να παραμένει ακίνητος στο γρασίδι. Ο Κονέ τον πλησίασε αμέσως και είδε ότι ο αντίπαλος παίκτης είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε γυρίσει η γλώσσα του και φαινόταν μόνο το ασπράδι από τα μάτια του. Ο Φράνσις Κονέ δεν έχασε χρόνο: αμέσως πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και έσωσε στην ουσία τον συνάδελφό του.

Ο Ιβοριανός γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1990, στην Μποντούκου της Ακτής Ελεφαντοστού. Η οικογένειά του ήταν πολύ φτωχή και ο ίδιος έπλενε αυτοκίνητα για να βγάζει κάποια χρήματα, μέχρι που μάζεψε αρκετά για να αγοράσει ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια. Είδωλό του ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, γι’ αυτό ήθελε να γίνει σέντερ φορ. Στα 18 του πήγε να παίξει μπάλα στην Ταϊλάνδη, στην Αλ Μουσανά.

Ο Φράνσις Κονέ ξέρει πώς να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις και να σώζει κόσμο. Στην Ταϊλάνδη, όντας πιτσιρικάς, βοήθησε με τον ίδιο τρόπο έναν συμπαίκτη του που χτύπησε στο κεφάλι στο γυμναστήριο. Έχοντας βιώσει ήδη μια τέτοια εμπειρία, του ξανασυνέβη σε έναν αγώνα επίδειξης στο Τόγκο. Ένας ποδοσφαιριστής κατάπιε τη γλώσσα του μετά από μια σφοδρή σύγκρουση και ο Κονέ ήταν εκεί για να την επαναφέρει και να του ελευθερώσει την αναπνοή.

Το… χατ τρικ του το έκανε ξανά το 2015, όταν και πάλι ήταν εκεί για να σώσει τη ζωή ενός συναδέλφου του. Ο Κονέ, εν ολίγοις, έχει αποδειχθεί 4 φορές από μηχανής θεός και έχει δράσει αστραπιαία βοηθώντας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Έχει βιώσει αρκετές φορές στην καριέρα του τον ρατσισμό, όμως δεν πτοήθηκε ποτέ και με τη δράση… σούπερ ήρωα που επέδειξε, βούλωσε τα στόματα.

Ο Φράνσις Κονέ έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια στην Ευρώπη και μπορεί να μην είναι γνωστός για τις ποδοσφαιρικές αρετές του, όμως τιμήθηκε από τη FIFA με το βραβείο Fair Play της χρονιάς 2017. Σίγουρα πρόκειται για τον φύλακα άγγελο των ποδοσφαιριστών, αφού σε τέσσερις περιστάσεις έχει σώσει ισάριθμες ζωές. Μάγκας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή