Ένα βράδυ της Μίλαν στο Σαν Σίρο

1402

Την δεκαετία του ’80 και του ’90 η Μίλαν ήταν το μεγάλο… φόβητρο στην Ιταλία. Ο Φαν Μπάστεν πήγε στο Μιλάνο το 1987 από τον Άγιαξ με σκοπό να δώσει τίτλους, χαρά και θέαμα παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο.

Εκεί συναντήθηκε με τον Ράικαρντ, τον Μαλντίνι, τον Μπαρέζι, τον Κοστακούρτα, τον Σιμόνε και τον μεγάλο Γκούλιτ, τον Κάρλο Αντσελότι. Όλοι αυτοί, μαζί, πρόσφεραν κάτι διαφορετικό, με την Μίλαν να αποκτάει μεγαλύτερη φήμη και να γίνεται κάτι σαν την τωρινή Μπαρτσελόνα. Οι οπαδοί απλώθηκαν και Μίλαν, χάρη σε αυτούς, έγιναν κι άλλης εθνικότητας άνθρωποι.

Και καθώς βλέπουμε τα “μοντέρνα”… ντέρμπι της Μίλαν με την Ρόμα στο “Σαν Σίρο”, μας έρχεται στο μυαλό ένας αγώνας του 1991 που έχει μείνει στην ιστορία.

‘Ηταν 3 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή και οι Μιλανέζοι είχαν… ματς. Μίλαν – Ρόμα. Στον πάγκο ο Φάμπιο Καπέλο και βάζει ενδεκάδα: Ρόσι, Τασότι, Κοστακούρτα, Μαλντίνι, Ράικαρντ, Μπαρέζι, Κάρλο Αντσελότι, Γκούλιτ, Μασάρο, Φαν Μπάστεν και Σιμόνε.

Και η Μίλαν εκείνη την ημέρα πήρε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της απέναντι στη Ρόμα στο “Σαν Σίρο” με 4-1.

Ο Φαν Μπάστεν (με τη Μίλαν κέρδισε 3 πρωταθλήματα – το πήρε και εκείνη τη χρονιά, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Κύπελλα Ιταλίας, Σούπερ Καπ και διηπειρωτικά) άνοιξε το σκορ στο 30’, ενώ τα άλλα γκολ είχαν βάλει οι Ράικαρντ, Μασάρο και Κοστακούρτα.

Η Μίλαν προσπαθεί ξανά να βρει την χαμένη της… αίγλη, αλλά η αλήθεια είναι ότι εκείνες τις εποχές, δύσκολα θα τις ξαναζήσουν οι φίλοι της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή