Έγινε… Άρσεναλ ο ΠΑΟΚ!

422
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Στις 17 Αυγούστου 2017, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την Έστερσουντ στην Τούμπα, στο πρώτο ματς των πλέι οφ για το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι παράξενο και πρωτοφανές να παίζει μια ελληνική ομάδα με μια σουηδική και ο μοναδικός Έλληνας παίκτης στο γήπεδο να ανήκει στη… σουηδική!

Μάλιστα, ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος ήταν ο μοναδικός Έλληνας από τους 22 που ξεκίνησαν το ματς και από τις δύο ομάδες, αλλά αγωνιζόταν με τη φανέλα της Έστερσουντ, αφού ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 11 ξένους ποδοσφαιριστές. Πρωτόγνωρο για ελληνική ομάδα, αλλά όχι για το διεθνές ποδόσφαιρο, αφού πρώτη και πιο γνωστή διδάξασα ήταν η Άρσεναλ.

Στη φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2005-06, οι Λονδρέζοι αντιμετώπιζαν τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο πρώτο ματς που έγινε στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, ανάμεσα σε μια ισπανική και μια αγγλική ομάδα, μόνο δύο Άγγλοι παίκτες υπήρχαν στο γήπεδο, και οι δύο με τη φανέλα των “μερένχες”! Ο Τζόναθαν Γουντγκέιτ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τέθηκαν αντίπαλοι κόντρα σε αγγλικό σύλλογο, ο οποίος δεν είχε κανέναν συμπατριώτη τους στην ενδεκάδα, αλλά ούτε και στις αλλαγές!

Η Άρσεναλ επικράτησε με 1-0 και το σκηνικό επαναλήφθηκε στη ρεβάνς, όταν μόνο ο Μπέκαμ υπήρχε για να φέρνει… άρωμα Αγγλίας στο ματς του Λονδίνου. Κάπως έτσι μπορούμε να πούμε ότι και ο ΠΑΟΚ έγινε Άρσεναλ, αφού τέτοια σκηνικά δεν γίνονται συχνά στο ποδόσφαιρο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή