Δόξα και τιμή στον πιο γνήσιο Αργεντινό

671

Ο πιο γνήσιος Αργεντινός που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’60. Κατά τη δική μας άποψη πάντα. Άλλωστε, μέσω αυτή της ιστοσελίδας, έχουμε τη δυνατότητα να σχολιάσουμε και να διαφωνήσουμε για την αγάπη που έχουμε για το ποδόσφαιρο. Σε αυτό το κείμενο, λοιπόν, θα σας παρουσιάσω τον πιο γνήσιο Αργεντινό!

Πάντα, όταν άκουγα για έναν ποδοσφαιριστή με καταγωγή από την Αργεντινή, μου ερχόντουσαν δύο πράγματα στο μυαλό. Απευθείας. Χωρίς δεύτερη σκέψη. 1) Γρήγορες ντρίμπλες (λόγω Μαραντόνα). 2) Σκληρά μαρκαρίσματα και ποδοσφαιρικές αλητείες.

Ο Πέδρο Μονζόν, λοιπόν, αντιπροσωπεύει όσο καλύτερα μπορεί τη δεύτερη κατηγορία. Και θα σας πούμε παρακάτω τους λόγους.

Γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1962 στην Γκόγια, σε ένα μέρος στην Κοριέντες στη βορειοδυτική Αργεντινή. Από μικρός και αυτός ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τα κατάφερε, βγάζοντας το ψωμί του ως αμυντικός. Μεγάλη καριέρα έκανε στην Ιντεπεντιέντε και εκεί έγινε γνωστός, με την οποία πήρε 4 τρόπαια, μεταξύ αυτών και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο το 1984. Επίσης, έκανε ακόμα ένα όνειρο που είχε από μικρός πραγματικότητα: Να παίξει με τη φανέλα της Αργεντινής. Και με αυτή έγραψε τη δική του ιστορία.51fbed651b1d8_800x0

Ο Μονζόν, στον τελικό του 1990 με τη Γερμανία, έγινε ο πρώτος παίκτης που αποβλήθηκε σε τελικό Μουντιάλ. Και ναι, μπορεί να είναι περήφανος γι’ αυτήν την πρωτιά. Είναι από την Αργεντινή και μπορεί να το “φωνάζει”. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε μαρκάρει σκληρά τον Κλίνσμαν και είχε πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Μετά αποβλήθηκε και ο συμπαίκτης του, Όσκαρ Ρουγκέρι. Αλλά ο Μονζόν είχε κάνει την αρχή. Αυτός έχει την πρωτιά. Η Αργεντινή τότε είχε χάσει με 1-0 και δεν κατάφερε να πάρει ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Κλίνσμαν, λίγο καιρό μετά είχε πει γι’ αυτό το φάουλ που του είχε γίνει ότι του άφησε μία πληγή 15 εκατοστών. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ήταν η πιο θλιβερή στιγμή στην καριέρα του. Μετά από αυτόν τον τελικό, δεν είχε παίξει ξανά στην εθνική και τελείωσε την καριέρα του με 15 συμμετοχές και ένα γκολ με τα χρώματα της ομάδας της χώρας του.

nuevo-pedro-monzon-platense-wwwcaporgar_zonima20130406_0001_6Το 1996 σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο, έχοντας αγωνιστεί σε Ιντεπεντιέντε, Σάντα Φε, Barcelona SC, Ουρακάν, Κίλμες, Αλιάνζα Λίμα, Ατλέτικο Τουκουμάν, Σαντιάγκο. Και όταν έβαλε τέλος, έγινε γνωστό ότι ήταν χρήστης κοκαΐνης. Και μάλιστα εθισμένος όσο δεν πάει. Ο ίδιος το παραδέχτηκε και έψαχνε να βρει βοήθεια. Ζούσε σε ένα μικρό σπίτι, αφού είχε χάσει όλη του την περιουσία σχεδόν. Και έτσι, αποφάσισε να γίνει προπονητής που είναι έως σήμερα. Ξεκίνησε στην Άρσεναλ Σαραντί και πλέον έχει γυρίσει πολλές ομάδες, όντας από το 2011 έως σήμερα (09/02/17) στη San Martín de Tucumán.

c07840dfb49b538a22080ef505c6a8d9_l

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή