Δώσε κι άλλο, μη σταματάς!

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto GP δεν σταματάει να μας χαρίζει συγκινήσεις...

65

Ουάου!!! Μόνο αυτή τη λέξη μπορώ να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω τα συναισθήματά μου για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto GP. Ενα πρωτάθλημα που δεν σταματάει να μας χαρίζει συγκινήσεις, καθότι χθες στο Μιζάνο είδαμε ακόμη μια εκπληκτική παράσταση. Ο Ντάνι Πεντρόσα έγινε ο όγδοος διαφορετικός αναβάτης που κερδίζει το 2016 στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που συνέβη σε διαδοχικούς αγώνες. Ρεκόρ για τον θεσμό. Ρεκόρ και στην εκτίμηση του κόσμου, που παρακολουθεί φανατικά τον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε δύο ρόδες.

Γράφει ο Βαγγέλης Κύρκος

Το σκηνικό στην πίστα «Μάρκο Σιμοντσέλι» χθες ήταν εντυπωσιακότατο. Οι οπαδοί του Βαλεντίνο Ρόσι «έβαψαν» στα χρώματα του αγαπημένου τους οδηγού τις εξέδρες, ενώ δεν σκέφτηκαν καν να γιουχάρουν τον Ντάνι Πεντρόσα επειδή έκανε… το λάθος να νικήσει και μάλιστα με μια πολύ απαιτητική κίνηση τον «γιατρό». Ενα σκηνικό εντελώς αντίθετο με αυτό της Formula 1.

Επίσης, αποδείχθηκε πόσο πολλή ανάγκη έχει τους αγώνες στην Ευρώπη το motorsport. Μετά το εκπληκτικό σκηνικό στη Μόντσα την προηγούμενη εβδομάδα για την F1, ακολούθησε το αντίστοιχο στο Μιζάνο για τα Moto GP. Και έρχεται… στα καπάκια η Αραγονία, που ξέρουμε τι είδους ατμόσφαιρα δημιουργούν οι Ισπανοί. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι η αυλαία θα πέσει στη Γηραιά Ηπειρο, την ώρα που το «καραβάνι» της Formula 1 πηγαίνει σε Ασία και Αμερική, πιο πολύ για να ικανοποιήσει την τάση για άνοιγμα σε νέες αγορές, που επιβάλλει η εμπορευματοποιημένη φύση του αθλήματος. Δύο διαφορετικοί κόσμοι, δηλαδή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή