Χτυπάνε πρωτάθλημα και τρελαίνουν κόσμο!

613
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ειδικά στα πιο αναγνωρίσιμα και ανταγωνιστικά, έχει διανυθεί σχεδόν το 1/3 του μαραθωνίου. Επ’ ευκαιρία της διακοπής προκειμένου να αγωνιστούν οι εθνικές ομάδες, ρίχνουμε μια ματιά στις βαθμολογίες των μεγάλων πρωταθλημάτων και ανακαλύπτουμε ότι σε κάθε ένα από αυτά, υπάρχει τουλάχιστον μια ομάδα που, πέρα από τα προγνωστικά, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ή/και χτυπάει τον τίτλο στα ίσα απέναντι στις παραδοσιακές δυνάμεις!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ξεκινάμε με την Πρέμιερ Λιγκ, όπου στην κορυφή της βαθμολογίας φιγουράρει η Λίβερπουλ. Οι “κόκκινοι” μετά από 11 ματς είναι πρώτοι με έναν βαθμό διαφορά από την Τσέλσι, 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα και γκολ 30-14, πραγματοποιώντας φοβερές εμφανίσεις. Ναι, η Λίβερπουλ είναι μεγάλη ομάδα, η δεύτερη μεγαλύτερη στην Αγγλία, ωστόσο ο μεγάλος ανταγωνισμός και οι κακές χρονιές της την είχαν αφήσει πίσω. Φέτος δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να διεκδικήσει μέχρι τέλους την κούπα!

p160924-082-liverpool_hull-600x400

ΜΙΛΑΝ

Προς Θεού, δεν θεωρούμε ότι η Μίλαν είναι μικρή ομάδα, άλλωστε οι αμέτρητοι τίτλοι της μιλούν από μόνοι τους. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια βολόδερνε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας στη Σέριε Α, μένοντας εκτός Ευρώπης. Φέτος, με χαμηλό μπάτζετ, παρά το μπάσιμο των Κινέζων επενδυτών στα διοικητικά και οικονομικά, είναι ήδη στην τρίτη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους (την οποία μάλιστα νίκησε στο Σαν Σίρο) και έναν από τη Ρόμα. Δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει στην κούρσα, δείχνει όμως ότι χωρίς ευρωπαϊκά ματς μπορεί να εκμεταλλευτεί τις γκέλες των από πάνω της και να κάνει το μπαμ!

wc1802369

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και μετά… Ατλέτικο. Όχι πια, καθώς το “κίτρινο υποβρύχιο” έχει αποφασίσει να μπει σφήνα στην παραδοσιακή τριάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν, αφήνοντας τους “ροχιμπλάνκος” πίσω του. Η Βιγιαρεάλ είναι τρίτη αυτήν τη στιγμή, πέντε βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση, και φαίνεται ότι προσθέτει έναν ακόμα πονοκέφαλο στους δύο κολοσσούς, εκτός από τους… συνήθεις Ατλέτικο και Σεβίλλη.

1989344_w2

ΛΕΙΨΙΑ

Ναι, εδώ μπορούμε να αναφωνήσουμε “Μας κάνει πλάκα!”. Η Λειψία εκμεταλλεύτηκε άλλη μια γκέλα της Μπάγερν Μονάχου και την έπιασε στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, στους 24 βαθμούς! Οι νεοφώτιστοι έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμος, αφού έπειτα από την ολοκλήρωση 10 αγωνιστικών είναι συγκάτοικοι με τους Βαυαρούς και μάλιστα αήττητοι (7 νίκες, 3 ισοπαλίες)! Η Λειψία μόνο… λειψή δεν παρουσιάζεται, δεν ξέρουμε πού θα βγει αυτό, ωστόσο φαίνεται ότι τα λεφτά της Ρεντ Μπουλ, που έπεσαν το καλοκαίρι, έπιασαν τόπο. Λέτε να έχουμε μια νέα Λέστερ;

1197642_heroa

ΝΙΣ

Εκεί που περιμέναμε μια μονομαχία μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό, τσουπ, ξεπετάγεται η Νις! Η ομάδα της Νίκαιας μάς είχε προϊδεάσει από πέρυσι, μετά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε βγαίνοντας Ευρώπη, ωστόσο φέτος μας έχει αποτελειώσει, καθώς μετά από 12 ματς είναι μόνο πρώτη, αφήνοντας πίσω της Μονεγάσκους και Παριζιάνους με 3 βαθμούς! Μάλιστα, οι εκπλήξεις στη Γαλλία δεν τελειώνουν, αφού στην τέταρτη θέση βλέπουμε την Γκινγκάμπ και ακριβώς από κάτω τη Ρεν! Τι γίνεται στη Γαλλία φέτος;;

mario-balotelli-a-marque-avec-nice-face-a-marseille-le-11-septembre-2016_5667025

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ

Το δίπολο Άγιαξ-Αϊντχόφεν φαίνεται πως φέτος βρήκε τον μάστορά του… Η φοβερή και τρομερή Φέγενορντ σπάει τη μονοτονία και στρογγυλοκάθεται στην κορυφή της Ερεντιβίζιε έχοντας 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα!

feyenoord

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ

Όταν ακούτε πρωτάθλημα Τουρκίας, σίγουρα οι ομάδες που θα σας έρχονται στο μυαλό ως διεκδικήτριες του τίτλου είναι οι κλασικές: Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε, άντε και καμία Μπεσίκτας. Από φέτος προσθέστε και την Μπασάκσεχιρ! Η ομάδα αυτή είναι πρώτη παρακαλώ και μάλιστα αήττητη (8 νίκες και 2 ισοπαλίες) δείχνοντας ότι αν έχεις… χρήμα διάβαινε, και πού ξέρεις, μπορεί να πάρεις και πρωτάθλημα στο τέλος! Κι ας είσαι η Μπασάκσεχιρ και παίζεις με τον Στέφανο Ναπολεόνι…

basak3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή