Άρωμα… Ελλάδας στο EURO!

291
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παρακολουθούν τους παίκτες τους στο EURO της Γαλλίας με τους Ντουρμάζ, Μπεργκ και Μακ να είναι τα πιο ηχηρά ονόματα. Δείτε μέσω του iperiodico.gr όλους τους παίκτες που βρίσκονται στο EURO με τις Εθνικές τους και έχουν παίξει στην Ελλάδα.


Ποιος είπε ότι επειδή η Εθνική μας δεν προκρίθηκε στο Euro, δεν έχουμε ελληνική εκπροσώπηση; Πέρα από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, η Ελλάδα έχει στείλει… δικούς της στη Γαλλία, τους πρώην και νυν ξένους παίκτες ελληνικών ομάδων!

ΟΙ ΝΥΝ

Πέντε παίκτες που παίζουν τώρα στην Ελλάδα συμμετέχουν στο Γιούρο. Για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό ο Τζίμι Ντουρμάζ παίζει με την εθνική Σουηδίας και από τον ΠΑΟΚ συμμετέχουν οι Ρόμπερτ Μακ με Σλοβακία και Εργκίς Κάτσε με Αλβανία. Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπείται από τον Μάρκους Μπεργκ που είναι με τη Σουηδία, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τον Αντι Λίλα, κι αυτός με την Αλβανία.

ΟΙ ΠΡΩΗΝ

Αυτούς βέβαια τους ξέραμε και τους έχουμε “φρέσκους” στο μυαλό μας. Πάμε να θυμηθούμε ποιοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται τώρα στη Γαλλία, έχουν περάσει από ελληνικές ομάδες.

1984056_w2

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΒΑΪΣ (ΣΛΟΒΑΚΙΑ): Αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο τη σεζόν 2013-14 στον Ολυμπιακό, είχε 17 συμμετοχές και 4 γκολ και πήρε μεταγραφή για την Αλ Γκαράφα του Κατάρ.

ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΤΟΧ (ΣΛΟΒΑΚΙΑ): Την ίδια σεζόν ο συμπατριώτης του Βάις έπαιξε σε 30 ματς με τον ΠΑΟΚ, ως δανεικός από τη Φενέρμπαχτσε, σημείωσε 7 τέρματα και γύρισε στην Τουρκία. Φέτος έπαιξε πάλι ως δανεικός στην Μπούρσασπορ.

ΛΟΥΤΣΙΑΝ ΣΑΝΜΑΡΤΕΑΝ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ): Ο 36χρονος μεσοεπιθετικός είχε παίξει στον Παναθηναϊκό από το 2003 και για τρεισήμισι χρόνια. Λόγω προβλημάτων τραυμαρισμού είχε μόνο 24 συμμετοχές και 1 τέρμα. Τώρα αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία και στην Αλ Ιτιχάντ.

ΡΑΖΒΑΝ ΡΑΤΣ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ): Ως δανεικός από τη Ράγιο Βαγεκάνο έπαιξε τη σεζόν 2014-15 στον ΠΑΟΚ. Έπαιξε σε 30 ματς και πέτυχε 3 γκολ. Επέστρεψε στη Ράγιο.

Vladimir-Weiss-Slovakia

ΓΙΟΥΡΙ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ (ΡΩΣΙΑ): Ο γκολκίπερ έπαιζε στην Ξάνθη από το 2009 έως το 2013, ενδιάμεσα έπαιξε δανεικός στον Εορδαϊκό, και πήρε μεταγραφή για τη Ζενίτ. Είχε συνολικά 49 συμμετοχές στην Ελλάδα.

ΓΙΑΚΟΥΜΠ ΒΑΒΡΖΙΝΙΑΚ (ΠΟΛΩΝΙΑ): Ηρθε στη χώρα μας τον Γενάρη του 2009, έπαιξε μόλις πέντε φορές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έφυγε γιατί πιάστηκε ντοπαρισμένος.

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΣΙΝΤΕΝΦΕΛΝΤ (ΚΡΟΑΤΙΑ): Το 2013, ενώ άνηκε στην Ντιναμό Μόσχας, έπαιξε δανεικός στον ΠΑΟΚ, με 18 συμμετοχές και 1 γκολ. Την επόμενη σεζόν έπαιξε πάλι ως δανεικός στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2015, με 56 συμμετοχές και 2 γκολ. Τώρα ανήκει στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΝΕΜΕΘ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ): Από το 2009 έχει παίξει ως δανεικός από τη Λίβερπουλ σε τρεις ελληνικούς συλλόγους: μία σεζόν στην ΑΕΚ (19 συμμετοχές, 3 γκολ), δύο χρόνια στον Ολυμπιακό (4 συμμετοχές) και λίγους μήνες στον Ολυμπιακό Βόλου (13 συμμετοχές, 1 γκολ). Είναι συμπαίκτης του Βάις στην Αλ Γκαράφα.

jakub_wawrzyniak_panathinaikosΑΛΦΡΕΝΤ ΦΙΝΜΠΟΓΚΑΣΟΝ (ΙΣΛΑΝΔΙΑ): Τη χρονιά που μας πέρασε έπαιξε για έξι μήνες με τον Ολυμπιακό ως δανεικός από τη Σοσιεδάδ.

ΕΪΝΤΟΥΡ ΓΚΟΥΝΤΓΙΟΝΣΕΝ (ΙΣΛΑΝΔΙΑ): Ο 38χρονος επιθετικός έπαιξε στην ΑΕΚ το 2011-12, έσπασε το πόδι του και είχε μόνο 8 συμμετοχές. Τελευταία του ομάδα ήταν η Μόλντε.

ΜΠΡΟΥΝΟ ΑΛΒΕΣ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ): Ήρθε δανεικός για μία σεζόν (2004-05) στην ΑΕΚ από την Πόρτο, με 27 συμμετοχές. Ανήκει στην Κάλιαρι.

ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ): Από το 2008 έως το 2012 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ (99 συμμετοχές, 20 γκολ) και από εκεί μεταγράφηκε στη Βόλφσμπουργκ.

Ο… ΚΟΟΥΤΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Εκτός από παίκτες, στο Euro έχουμε και τον “δικό μας” Φερνάντο Σάντος, που προπονεί την εθνική Πορτογαλίας. Ο 61χρονος προπονητής έχει περάσει δύο φορές από την ΑΕΚ, μία σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ενώ διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας από το 2010 έως το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή