Απορρίφθηκε ως βαρέτος ο Φαν Χάαλ!

79

Ακούγεται βαρύ για έναν προπονητή με το όνομα του Φαν Χάαλ, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οπως έγραψε η «Derniere Heure», ο Λουίς Φαν Χάαλ αυτοπροτάθηκε για τον πάγκο της Εθνικής Βελγίου, ωστόσο οι άνθρωποι της βελγικής ομοσπονδίας ουσιαστικά δεν ασχολήθηκαν μαζί του.

Ο Ολλανδός τεχνικός είχε προτείνει τον εαυτό του για τον πάγκο της Εθνικής Βελγίου, θέση η οποία έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Μαρκ Βίλμοτς. Το όνομά του δεν ήταν αρκετό για να του δώσει τη δουλειά, καθώς οι Βέλγοι τον πέρασαν από συνέντευξη, αλλά τον βρήκαν βαρετό (!) και τον απέρριψαν άμεσα. Κάπως έτσι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ με βοηθό τον Τιερί Ανρί.
Προπονητές όπως οι Ραλφ Ράγκνικ, Ρούντι Γκαρσία και Τσέζαρε Πραντέλι πέρασαν επίσης από συνέντευξη για τη θέση, αλλά, παρότι επίσης απορρίφθηκαν, κανείς τους δεν κρίθηκε τόσο βαρετός κι αναχρονιστικός όσο ο Ολλανδός τεχνικός. Τόσο οι ιδέες του όσο και το στυλ ποδοσφαίρου που εφαρμόζει κατά τους Βέλγους κοιμίζει τον κόσμο και δεν έχει πια τίποτα να προσφέρει.

Ο πρώην τεχνικός του Αγιαξ, της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν έχει μείνει χωρίς ομάδα από τον περασμένο Μάιο, οπότε και απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο Βέλγιο προφανώς δεν αξιολόγησαν θετικά την πορεία της εθνικής Ολλανδίας στο Μουντιάλ του 2014, οπότε και κατέκτησε την τρίτη θέση. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι ο Φαν Χάαλ παραμένει ακριβός παρά την καθοδική πορεία (σε σχέση με το παρελθόν του) που έχει πάρει η καριέρα του. Από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάντως πήρε 8 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για να λύσει το συμβόλαιό του…
** Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Goal”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή