Αντόνιο Κόντε, ο τέταρτος

207

Την Παρασκευή (12/5) η Τσέλσι νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Γουέστ Μπρομ με σκόρερ τον Μπατσουαγί στο 82ο λεπτό και στέφθηκε -και μαθηματικά- Πρωταθλήτρια Αγγλίας για 6η φορά στην Ιστορία της (1954-1955,2004-2005,2005-2006,2009-2010,2014-2015 και 2016-2017)!
Την τελευταία αγωνιστική η Τσέλσι πήρε τη νίκη με σκόρ 5-1 απέναντι στην υποβιβασμένη (20ή) Σάντερλαντ στο “Στάνφορντ Μπριτζ” (Γουίλιαν, Αζάρ, Πέδρο, Μπατσουαγί 2 -Μανκίγιο).

Φωτογραφία του χρήστη Chelsea Football Club.

Με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο να κλέβει την παράσταση και να οδηγά εκ του ασφαλούς τους “Μπλε” στην κατάκτηση του τροπαίου. Ένα πρωτάθλημα που το άξιζε στο έπακρο και δεν υπάρχει αμφισβήτηση από κανέναν γι’ αυτό (εκτός από τους φίλους της Τότεναμ…).

Έτσι ο Κόντε έγινε ο 4ος Ιταλός προπονητής που κερδίζει την Premier League.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΛΟ ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ 

Την αρχή έκανε (και πάλι) με την Τσέλσι ο Κάρλο Αντσελότι τη σεζόν 2009-2010. Τερμάτισε 1 βαθμό (86) πάνω απο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.Τελευταία αγωνιστική είχε νικήσει 8-0 την Γουίγκαν και οι “Κόκκινοι Διάβολοι” κέρδισαν 4-0 τη Στόουκ, αλλά είχαν χειρότερη διαφορά τερμάτων. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε σημειώσει 29 γκολ, ο Φράνκ Λάμπαρτ 22 και ο Φλοράν Μαλουντά 20.

Αποτέλεσμα εικόνας για carlo ancelotti 2010

ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 94′ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Τη σκυτάλη πήρε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι το 2011-2012 με τη Μάντσεστερ Σίτι. Τελείωσε τη χρονιά με 89 βαθμούς, όσους και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά οι ”Πολίτες” είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων.Τελευταία αγωνιστική η Σίτι ήθελε μόνο την νίκη για να είναι η Πρωταθλήτρια. Η Γιουνάιτεντ έπαιζε εκτός έδρας με τη Σάντερλαντ και πήρε τη νίκη με 1-0(με γκόλ Ρούνει).
Η ομάδα του Μαντσίνι έπαιζε στο γήπεδό της με την ΚΠΡ και τελικά νίκησε με 3-2, αλλά χρειάστηκε ένα ”θαύμα” για να τα καταφέρει.
Έκανε το 1-0 στο 39′ με τον Ζαμπαλέτα. Στο 2ο ημίχρονο η Κ.Π.Ρ ισοφάρισε με τον Τζιμπρίλ Σισέ στο 48΄και σαν να μην έφτανε αυτό πήρε και το προβάδισμα στο 66΄με τον Μακί.
Η Σίτι δεν είχε πεί όμως την τελευταία της λέξη. Η χρυσή αλλαγή Έντιν Τζέκο (14ο γκόλ στην σεζόν) στο 92′ έκανε το 2-2 και ο Αγκουέρο (με 23 τέρματα στη χρονιά) στο 94′ πέτυχε το 3-2 και έτσι έδωσε το 3ο πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Αποτέλεσμα εικόνας για roberto mancini 2012

Η “ΣΤΑΧΤΟΠΟΎΤΑ” ΛΕΣΤΕΡ ΕΖΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΝΙΕΡΙ 

Τρίτος της παρέας είναι ο Κλαούντιο Ρανιέρι, το 2015-2016 έκανε πραγματικότητα κάτι που φάνταζε απίστευτο και πήρε την Premier League με τη Λέστερ!
Ο Ρανίερι είχε αναλάβει την Λέστερ μετά από το -εφιαλτικό- πέρασμα του από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος.
Η ομάδα του μάζεψε 81 βαθμούς (10 περισσότερους από την 2η Άρσεναλ) και κατέκτησε το 1ο της πρωτάθλημα.
Ο ”άγνωστος” στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Αγγλίας ,Τζέιμι Βάρντι, έγινε πλέον γνωστός.
Έβαλε 24 γκόλ και ”έσπασε” το ρεκόρ του Ρούντ Φαν Νίστελροι ,καθώς σκόραρε για 11 συνεχόμενα παιχνίδια στην Premier League (ο Φαν Νίστελροι είχε βάλει γκόλ σε 10 σερί αγώνες το 2003).
Ο Άγγλος επιθετικός τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στίς ερασιτεχνικές κατηγορίες και δούλευε σε εργοστάσιο ως εργάτης.Το 2012 τον απέκτησαν οι ΄’Αλεπούδες” ένατι 1 εκατομμυρίων λιρών.
Άλλο ένα βασικό γρανάζι της ομάδας ο Ριγιάντ Μαχρέζ σημείωσε 17 τέρματα.
Όπως και ο Ν΄Γκολό Καντέ ( ήταν  ”παντού” μέσα στο γήπεδο) συνέβαλε τα μέγιστα για τον τίτλο.
Το ίδιο και οι :Κάσπερ Σμάιχελ(τερματοφύλακας),Γουές Μόργκαν (Αρχηγός),Ντάνι Ντρινκγουότερ,Ρόμπερτ Χούτ,Άντι Κίνγκ,Μάρκ Ολμπράιτον,Ντάνι Σίμπσον,Λεονάρντο Ουλόα,Κρίστιαν Φούκς,Σίντζι Οκαζάκι και γενικά όλοι όσοι ήταν στην ομάδα (ο καθένας με τον τρόπο του και από το πόστο του).
Πραγματικά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτόν τον άθλο.

Σχετική εικόνα

ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΟΥΠΑ

Τέλος ξαναγυρνάμε στο παρόν και στον Αντόνιο Κόντε,ο οποίος έτσι όπως έφυγε απο το Καμπιονάτο και την Γιουβέντους ,έτσι συνέχισε ( μετά απο 2 χρόνια  όπου και κάθησε στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας) στην Premier League και στην Τσέλσι.Πώς δηλαδή;
Η απάντηση είναι μία,ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉΣ!
Επίσης η ομάδα του θα διεκδικήσει και το F.A cup κόντρα στην Άρσεναλ στις 27 Μαίου στο Γουέμπλει.
Συγχαρητήρια στο έργο και στην δουλειά του αλενατόρε Κόντε!
Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον του.

Αν θέλεις να κερδίσεις πρωτάθλημα τότε πάρε Ιταλό προπονητή (καλά όχι οποιονδήποτε, βλέπε Αντρέα Στραματσόνι).
Εκτός απο τον Αντόνιο Κόντε οι άλλοι δύο Ιταλοί που σήκωσαν κούπα είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με την Γιουβέντους στην γειτονική μας χώρα (και κύπελλο και θα διεκδικήσει το Champions League στον Τελικό του Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης) και ο Κάρλο Αντσελότι με την Μπάγερν Μονάχου στην Γερμανία
Ελπίζουμε να συνεχίσουν την καλή τους δουλειά και να έχουν ανάλογες πορείες και επιτυχίες στο μέλλον.

Επιμέλεια: Πέτρος Νικολακόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή