“Αλήτες” των… γηπέδων

1500

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου όχι με μία ποδοσφαιρική ενέργεια μέσα στο γήπεδο ή ένα υπέροχο γκολ, αλλά με άλλα θέματα εντός και εκτός γηπέδου. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν επίσης την φήμη των “τρελών” με τις ενέργειες που έχουν κάνει. Τις αψυχολόγητες ενέργειες. Όπως να “δαγκώσουν” τον αντίπαλο τους, ή να δώσουν κλοτσιές σε διαιτητές και οπαδούς.

Λουίς Σουάρες
Ομάδα: Μπαρτσελόνα
Ενεργός: από το 2005 έως σήμερα
Χώρα: Ουρουγουάη

suarezΕίναι σίγουρα ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Στην Μπαρτσελόνα έχει “δέσει” πολύ καλά και πραγματοποιεί φοβερές εμφανίσεις. Ωστόσο, όταν έπαιζε στην Λίβερπουλ είχε τραβήξει την προσοχή όλων με αρνητικό τρόπο. Όπως το 2011 με τις ρατσιστικές ύβρεις στον παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τότε, Πατρίς Εβρά. Τότε είχε τιμωρηθεί με 8 αγωνιστικές και 40,000 πρόστιμο. Επίσης έχει δαγκώσεις “αρκετές” φορές αντίπαλό του. Όπως όταν έπαιζε στον Άγιαξ και είχε προκαλέσει μεγάλο πόνο στον αμυντικό της Αϊτχόφεν, Μπακάλ. Το ίδιο είχε κάνει και όντας παίκτης της Λίβερπουλ, έχοντας δαγκώσει τον Ιβάνοβιτς. Ξανά το είχε κάνει το 2014 με την Ουρουγουάη, έχοντας δαγκώσει τον Κιελίνι.

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα
Ενεργός: 1976-1997
Χώρα: Αργεντινή

maradona8_1017092cΜιλάμε για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών (για τον περισσότερο κόσμο). Ο ίδιος έχει προκαλέσει πολλές φορές με τις εξωαγωνιστικές του δραστηριότητες. Αλλά αυτό που έχει μείνει είναι το 1994, όταν τον είχαν πιάσει για απαγορευμένες ουσίες στο Μουντιάλ και τον είχαν στείλει… σπίτι του. Του είχε επιβληθεί και απαγόρευση 14 μηνών. Επίσης, όταν σταμάτησε την μπάλα πέρασε πρόβλημα υγείας λόγω της κατάχρησης από τα ναρκωτικά.

Μάριο Μπαλοτέλι
Ομάδα: Νις
Ενεργός: 2006 έως σήμερα
Χώρα: Ιταλία

balotelli-maglia-milan-striscia-la-notiziaΟ τύπος έχει το παρατσούκλι του “τρελού”. Έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Ίντερ, Μίλαν, Σίτι, Λίβερπουλ. Έχει τσακωθεί σχεδόν με όλους τους προπονητές. Επίσης, όταν έπαιζε στην Ίντερ είχε κάνει το επικό. Κυκλοφορούσε με την φανέλα της Μίλαν στο Μιλάνο. Του επιβλήθηκε ποινή, ενώ έγινε το “μαύρο πρόβατο” για τους οπαδούς της Ίντερ και όχι άδικα.

Έρικ Καντονά
Ενεργός: 1983 έως 1997
Χώρα: Γαλλία

cantonaΈκανε μεγάλη καριέρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είχε την φήμη του “κακού αγοριού”. Του “αλήτη”. το περιστατικό που έχει μείνει σε όλους είναι όταν είχε επιτεθεί με κλοτσιά σε έναν οπαδό της Κρίσταλ Πάλας. Τότε του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης για 2 εβδομάδες. Είδε την ποινή του τελικά να μειώνεται σε 120 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Αλλά αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό. Όταν ήταν στην Οσέρ είχε γρονθοκοπήσει έναν συμπαίκτη του.

Πολ Γκασκόιν
Ενεργός: 1985-2004
Χώρα: Αγγλία

gascoigne__2Ήταν παικταράς, αλλά παράλληλα και μεγάλος “αλήτης” μέσα στο γήπεδο. Ο παίκτης που προκαλούσε και συνεχώς είχε κόντρες. Μετά το τέλος της καριέρας του, έχει προβλήματα υγείας. Είναι αλκοολικός. Πολλές φορές τον έχουμε δει ακόμα γυμνό στους δρόμους του Λονδίνου να περπατάει, να πέφτει κάτω και να ζητάει βοήθεια από περαστικούς. Έχει μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης, αλλά το πρόβλημα με το αλκοόλ παραμένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή