Αυτές είναι οι 10 πλουσιότερες ομάδες

1054
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Όταν μιλάμε για αξίες στο ποδόσφαιρο, αρχικά αναφερόμαστε στις ποδοσφαιρικές οι οποίες διέπουν κάθε ομάδα. Την ποιότητα, την κλάση, το επίπεδο ομάδων και παικτών, που είναι και αυτό που καθορίζει την πορεία τους. Ωστόσο, υπάρχουν και οι οικονομικές αξίες, δηλαδή το πόσο κοστίζει ένας σύλλογος ή ένας ποδοσφαιριστής.

Οι οικονομικοί ελεγκτές της εταιρείας KPMG λίγα 24ωρα πριν από τον τελικό του Champions League δημοσίευσαν λίστα με τα κορυφαία σε αξία ποδοσφαιρικά clubs. Το αποτέλεσμα προκύπτει από μία αλγοριθμική μέθοδο όπου υπολογίζονται πέντε παράγοντες: αποδοτικότητα, δημοτικότητα, αθλητική προοπτική, τηλεοπτικά δικαιώματα, ιδιοκτησία γηπέδου.

Αυτά είναι 10 κορυφαία σε αξία κλαμπ:

10. Τότεναμ – 1 δισ. ευρώ
Η ομάδα-θαύμα της Πρέμιερ Λιγκ με τις δύο συνεχόμενες εξαιρετικές σεζόν που έχει καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη τριάδα και να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, έχει κερδίσει τη θέση της στη 10άδα αντί της ζάπλουτης Παρί…

9. Γιουβέντους – 1,21 δισ. ευρώ
Η “Γηραιά Κυρία” πριν από λίγους μήνες υπέστη μια σημαντική αλλαγή στο brand της με στόχο την αύξηση των εσόδων της. Είναι η κορυφαία σε αξία ομάδα στην Ιταλία.

skysports-juventus-serie-a-buffon-chiellini_3871997

8. Λίβερπουλ – 1,32 δισ. ευρώ
Μπορεί να απουσιάζει από το τοπ επίπεδο της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, ωστόσο είναι μια ομάδα με πανίσχυρο όνομα ειδικά στην Ασία. Συνυπολογίστε και τη θέληση για αύξηση της χωρητικότητας του “Άνφιλντ”…

7. Τσέλσι – 1,55 δισ. ευρώ
Οι εποχές που ο Αμπράμοβιτς έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη και ψώνιζε από τα πάνω ράφια έχουν περάσει, ενώ τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο έξυπνες οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια για τη σεζόν 2016-17.

6. Άρσεναλ – 1,95 δισ. ευρώ
Παίρνει πολλά, ξοδεύει λιγότερα. Δηλαδή η συνταγή της οικονομικής ευημερίας και επιτυχίας…

Arsenal v Chelsea - Premier League

5. Μάντσεστερ Σίτι – 1,97 δισ. ευρώ
Μπορεί ο Σεΐχης Μανσούρ να σκορπάει τα εκατομμύρια σαν… φύλλα, όμως τα τηλεοπτικά έσοδα φέρνουν την ισορροπία.

4. Μπάγερν Μονάχου – 2,44 δισ. ευρώ
Φέτος κατέκτησε τον 5ο συνεχόμενο τίτλο της στην Bundesliga και άνοιξε ακόμα περισσότερο την ψαλίδα -οικονομικά και αγωνιστικά- από τις άλλες γερμανικές ομάδες

3. Μπαρτσελόνα – 2,74 δισ. ευρώ
Οι παίκτες της όπως ο Μέσι, ο Νεϊμάρ και ο Σουάρες, αλλά και το επιβλητικό “Καμπ Νόου” εκτινάσσουν την ήδη κορυφαία οικονομική αξία της Μπάρτσα.

barcelona-cropped_1e3lef2ki4m3c1loslehbiyu95

2. Ρεάλ Μαδρίτης – 2,97 δισ. ευρώ
Έχει πάει σε 3 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ σε 4 χρόνια, έχει πάρει τους 2 μέχρι στιγμής και κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Όλα αυτά, μαζί με τον Κριστιάνο, την ανεβάζουν στη δεύτερη θέση της λίστας.

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – 3,089 δισ. ευρώ
Παρά την απουσία της από την κορυφή της Premier League από το 2013, οι “κόκκινοι διάβολοι” συνεχίζουν να αποτελούν την κορυφαία σε αξία ομάδα, χάρη στο brand name της, που είναι το πιο δημοφιλές και ισχυρό ανά τον κόσμο.

630720702-paul-pogba-of-manchester-united-celebrates-gettyimages-1484424210-800

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή