7 μοναδικά στάδια που πρέπει να επισκεφτείς

1043

Σου αρέσει το ποδόσφαιρο και παράλληλα να ταξιδεύεις και να γυρνάς τον κόσμο; Αν ναι, τότε εδώ θα δεις τα 7 απίστευτα στάδια που πρέπει να επισκεφτείς κάποια στιγμή στη ζωή σου.

Γκόσπιν Stadium

gospin-dolac

Η πόλη της Ιμότσκι στην Κροατία είναι περίεργη… Διαμορφωμένη με δύο τρόπους. Το Ρεντ Λέικ μοιάζει με ένα μάτι αν το δεις από ψηλά και η τοπική ομάδα εκεί παίζει σε ένα από τα πιο απίστευτα στάδια στον κόσμο. Το στάδιο Γκόσπιν Ντόλακ έχει χωρητικότητα 4,000 ατόμων και αυτό σημαίνει ότι χωράει σχεδόν όλον τον τοπικό πληθυσμό που είναι 4,757. Βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού και από την μία βλέπεις το γήπεδο, ενώ από την άλλη είσαι σε υψόμετρο 500 μέτρων και κάτω είναι μία λίμνη.

Ότμαρ Χίτσφελντ Stadium

otmar-chitsfelnt
Βρίσκεται σε υψόμετρο 2,000 μέτρων στις ελβετικές Άλπεις. Η ομάδα Γκσπον που παίζει εκεί, πρέπει να ανεβαίνει με τελεφερίκ για να φτάσει στο γήπεδο. Το ίδιο και όποιος επισκεφτεί αυτό το γήπεδο. Αλλά αξίζει το κόλπο. Σε αυτό το στάδιο υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Όπως είχε πει κάποτε ένας επιθετικός της ομάδας, ο Λούκας Φούρερ: “Χάνουμε πολλές μπάλες σε κάθε προπόνηση”.

Έιντι Stadium

einti-stadium

Ένα γήπεδο που βρίσκεται στα Νησιά Φερόε. Περιβάλλεται από λόφους και από νερό και είναι ένα μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου.

Μαμπάθο Stadium

mabatho-stadium

Βρίσκεται στη Νότια Αφρική. Και δεν ξέρεις τι να πεις για αυτό το γήπεδο. Είναι άσχημο ή τρομερό; Πάντως σίγουρα δεν βολεύει. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κάθε εξέδρα δεν επικοινωνεί με την άλλη και χωράει περίπου 60,000 κόσμο. Δεν μπορώ να το φανταστώ γεμάτο πάντως. Κατασκευάστηκε από μία Ισραηλινή κατασκευαστική εταιρία το 1981.

Καντρίντα Stadium

kantrinta-stadium

Πάμε ξανά στην Κροατία τώρα. Αυτό το γήπεδο βρίσκεται μεταξύ απότομωβ γκρεμών και σε ένα λατομείο. Ενώ δίπλα είναι και η Αδριατική θάλασσα. Εκεί παίζει η Ριζέτα από το 1946. Επίσης έχει παίξει 11 φορές και εθνική ομάδα και δεν έχει ηττηθεί ποτέ της εκεί. Το γήπεδο χωράει 10,261 κόσμο. Επίσης, αναμένεται το 2018 να γίνει και επέκταση 2,000 θεατών.

Το γήπεδο στην… Μαρίνα Μπέι

marina-bei

Πρόκειται για ένα στάδιο στην Σιγκαπούρη. Το γήπεδο άνοιξε το 2007 και είχε 30,000 κόσμο. Μην τρομάζετε. Δεν ήταν όλοι στις εξέδρες, αλλά και όρθιοι δεξιά, αριστερά και μπροστά από τα καθίσματα.

“Μουνισιπάλ”

mounicipal

Το γήπεδο της Μπράγκα στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην Μπράγκα. Χωράει 30,286 θεατές και το τοπίο είναι απίστευτο. Το βλέπετε και από την εικόνα, με τους βράχους πίσω από το τέρμα να είναι έτοιμοι να μπουν στο… χορτάρι. Και ακριβώς πάνω από τους βράχους, βλέπεις μόνο πράσινο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή