5 μεγάλα σωματεία που χρεοκόπησαν

3741

Σε αυτό το κείμενο θα σας μιλήσουμε για 5 ομάδες που πριν από χρόνια ήταν στην… κορυφή, είχαν μεγάλη δύναμη, αλλά παρόλα αυτά χρεοκόπησαν και πέρασαν πολύ δύσκολα χρόνια.

Πάρμα

Parma

Πραγματικά είναι λυπηρό να βλέπεις ομάδες που κάποτε ήταν στην ελίτ, να παραπαίουν. Να παίζουν σε χαμηλές κατηγορίες. Είναι λυπηρό να βλέπεις ομάδες όπως η Πάρμα. Που κάποτε είχε τον Τουράμ, τον Μπουφόν, τον Ζόλα, τον Κρέσπο και άλλους τόσους. Που κάποτε είχε πάρει ευρωπαϊκό και τίτλους, να έχει φτάσει σε σημείο να χρωστάει ακόμα και 200 εκατ. ευρώ.

Ρέιντζερςtaintedtitle_original_crop_north

Τι να πούμε για τη Ρέιντζερς. Μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Στη Σκωτία, μαζί με τη Σέλτικ ήταν οι δύο ομάδες που έπαιρναν όλους τους τίτλους παραδοσιακά. Έφτασε σε σημείο και αυτή να χρεοκοπήσει και να πέσει στην 4η κατηγορία.

Φιορεντίναsd-acffiorentina-1

Ακόμα και η Φιορεντίνα. Μπορεί τώρα να τη βλέπετε στην πρώτη κατηγορία, αλλά και αυτή είχε χρεοκοπήσει. Είχε πέσει στην 4η κατηγορία αλλά κατάφερε να ανέβει ξανά. Κάποτε με παικταράδες όπως ο Λούκα Τόνι και ο Μπατιστούτα, ήρθε το χάος. Σκάνδαλα και χρέη εκατομμυρίων, την εξαφάνισαν για κάποια χρόνια, αλλά βρήκε ξανά τον δρόμο της.

Λιντςarticle-2305632-192b0df1000005dc-998_634x369

Κάποτε και αυτή ήταν μεγάλη δύναμη. Αλλά πλέον δεν αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας. Ο Ρίο Φέρντιναντ, που ήταν ένας θρύλος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Λιντς. Σε δηλώσεις του είχε πει ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του σε αυτή την ομάδα, αλλά η μοίρα δεν τα έφερε έτσι, Αφού η Λιντς βρισκόταν χαμηλά και ο Ρίο Φέρντιναρντ δεν πήγε ποτέ του εκεί.

Πόρτσμουθfa-cup-portsmouth-1417856854

Μοιάζει πολύ με τη Λέστερ. Κάποτε στην Αγγλία όλοι μιλούσαν για την Πόρτσμουθ και για τη φοβερή ομάδα είχε για ένα διάστημα. Όμως, η κακή διαχείριση, όπως έγινε και στις παραπάνω ομάδες, την έστειλαν χαμηλά. Τα χρέη της ήταν πολλά. Παραπάνω από 130 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή