10 παίκτες που… κατέστρεψε ο Μουρίνιο!

6286

Έχει λάτρεις και ουκ ολίγους θαυμαστές. Έχει όμως και haters. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιπαθούν τον Ζοσέ Μουρίνιο και δεν αναγνωρίζουν την προπονητική του αξία. Κριτικάρουν σκληρά τον τρόπο παιχνιδιού με τον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες του, αλλά και τους παίκτες που «καίει». Που δεν του κάνουν, ενώ η αξία τους είναι δεδομένη.

Η μέτρια πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε ξανά στο προσκήνιο την έντονη κριτική στο πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού και μας θύμισε μία δεκάδα παικτών που… «έκαψε» ο Μουρίνιο στις ομάδες του.

10. ΧΑΜΙΤ ΑΛΤΙΝΤΟΠ

HamitAltintopRealMadrid

Πίσω στον Μάιο του 2011 και η Ρεάλ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Τούρκο μέσο έναντι 4.5 εκ. λιρών. Έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2011 απέναντι στον Άγιαξ αλλά ως αλλαγή. Δεν ξεκίνησε σε κανένα παιχνίδι ως βασικός μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, με τον Μουρίνιο να αρνείται να του δώσει χρόνο συμμετοχής με αποτέλεσμα να κάθεται συνεχώς στον πάγκο.

9. ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΣΑΛΑΧ

MohamedSalahLiverpoolvChelsea

Η Τσέλσι είχε αρπάξει τον Αιγύπτιο διεθνή τον Ιανουάριο του 2014 από την Λίβερπουλ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον είχε βάλει στο μάτι όταν η Βασιλεία είχε κερδίσει τους «μπλε» ωστόσο λες και αποζητούσε την εκδίκηση, τον άφησε στον πάγκο. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Φιορεντίνα.

8. ΧΟΥΑΝ ΚΟΥΑΔΡΑΔΟ

Juan-Cuadrado-Chelsea1

Όταν η Τσέλσι δαπανούσε 26 εκ. λίρες για την απόκτηση του Κολομβιανού άπαντες πίστευαν ότι θα συνθέσει ένα απίστευτο δίδυμο με τον Αζάρ. Αυτό φυσικά δεν έγινε ποτέ. Δεν κόλλησε στην Τσέλσι του Μουρίνιο, δεν έκανε αυτά που είχε δείξει στην Φιορεντίνα και ο Κουαδράδο έμοιαζε με ακόμα ένα λάθος των «μπλε». Ο Μουρίνιο βέβαια δεν του έδωσε ξανά καμία ευκαιρία.

7. ΝΟΥΡΙ ΣΑΧΙΝ

Nuri-Sahin-Real-Madrid

Ως μία… παράξενη υπογραφή του Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Νούρι Σαχίν. Όταν μετακινήθηκε από την Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2011 πολλοί περίμεναν να εξελιχθεί σε έναν σούπερ σταρ στο Μπερναμπέου καθώς είχε όλο το ταλέντο για να πετύχει ωστόσο ο Μουρίνιο δεν του έδωσε ποτέ τον χρόνο και τις ευκαιρίες για να το αποδείξει.

6. ΛΑΣΑΝΑ ΝΤΙΑΡΑ

RealMadridCFvMalaga

Ο Γάλλος μέσος ολοκλήρωσε την μετακίνησή του από την Πόρτσμουθ στη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο του 2009 έναντι 18.8 εκ. λιρών. Είχε πραγματοποιήσει ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν κερδίζοντας την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των οπαδών της Ρεάλ. Όμως, όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέλαβε το 2010 ως τεχνικός της Ρεάλ τον έθεσε εκτός. Με την άφιξη του Σάμι Κεντίρα, ο Ντιαρά έχασε τη θέση του ως βασικός στο Μπερναμπέου.

5. ΧΟΥΑΝ ΜΑΤΑ

Juan-Mata-2011-2012

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μπορεί να λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές μέσα στο παιχνίδι, ωστόσο έχει κάνει πολλά λάθη. Ένα τρανταχτό τέτοιο λάθος αναμφίβολα είναι ο Χουάν Μάτα. Ο Πορτογάλος είχε προτιμήσει τον Όσκαρ και ο Μουρίνιο κάθισε στον πάγκο τον Μάτα μπαίνοντας στο μάτι του κυκλώνα για τους φιλάθλους της Τσέλσι. Τώρα, τον βρήκε μπροστά του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

4. ΣΕΡΧΙΟ ΚΑΝΑΛΕΣ

LosAngelesGalaxyvRealMadrid

Δεν είναι εύκολο να ξεκινάς βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης, πόσο μάλλον όταν είσαι νέος και δίχως εμπειρίες. Τα πράγματα όμως γίνονται χειρότερα όταν σε πάρουν με στραβό μάτι και σε αγνοούν. Αυτό βίωσε ο Σέρχιο Κανάλες, ο επιθετικός μέσος και ανερχόμενο αστέρι της Σανταντέρ. Ήταν ένας από τους πλέον υποσχόμενους παίκτες αλλά όταν ανέλαβε ο Μουρίνιο το 2010 το ταλέντο τους και οι ικανότητές του απλά αγνοήθηκαν.

3. ΚΑΚΑ

hi-res-3385c3d358b8a83a5492a7a73f189793_crop_north

Το 2009 η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε στη Μίλαν 68.5 εκ. ευρώ για να συμπληρώσει τους… «γκαλάκτικος». Ο κάτοχος της χρυσής μπάλας για εκείνη την περίοδο ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή των Μαδριλένων. Η πρώτη σεζόν του Βραζιλιάνου ήταν επιτυχημένη στο Μπερναμπέου, αλλά την επόμενη, όπου ανέλαβε ο Μουρίνιο, ο Κακά έχασε τη θέση του ως βασικός. Έμεινε πίσω εξαιτίας κι ενός τραυματισμού του που τον άφησε εκτός για 8 μήνες. Όταν επανήλθε ο Μουρίνιο ποτέ δεν τον αξιοποίησε όπως θα έπρεπε.

2. ΠΕΔΡΟ ΛΕΟΝ

Real Madrid's midfielder Pedro Leon (L) vies with Racing Santander's Chilean defender Waldo Ponce (R) during their Spanish league football match Real Madrid vs Racing de Santander at the Santiago Bernabeu Stadium, on October 23, 2010 in Madrid. Real Madrid won 6-1. AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE (Photo credit should read PEDRO ARMESTRE/AFP/Getty Images)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο φημίζεται για τα πικρόχολα και άκρως καυστικά σχόλιά του, για παίκτες αλλά και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Πορτογάλος είχε χλευάσει τον Πέδρο Λεόν σε αρκετές περιπτώσεις και φυσικά τον κρατούσε στον πάγκο τον περισσότερο καιρό. Ο Λεόν ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με τον Μουρίνιο παίζοντας 132 λεπτά συνολικά τη σεζόν 2010/11. Αποτελούσε στόχο λεκτικής επίθεσης για τον Μουρίνιο και ποτέ δεν πήρε την ευκαιρία που άξιζε.

1. ΙΚΕΡ ΚΑΣΙΓΙΑΣ

26E8172300000578-3010951-image-a-12_1427288742605

Στο Νο.1 φυσικά ο Ίκερ Κασίγιας. Η σημαία της Ρεάλ που δεν σεβάστηκε και συχνά κατέφευγε σε καψώνια απέναντί του. Πρώτα έχασε την θές του από τον Αντόνιο Άνταμ και στη συνέχεια ήρθε το τελειωτικό κτύπημα. Ο Μουρίνιο υπέδειξε την απόκτηση του Ντιέγκο Λόπες από τη Σεβίλλη και ο Κασίγιας έμεινε μόνιμα στον πάγκο μέχρι να φύγει για την Πόρτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή