Φίλιπ Λαμ: Ο αμυντικός που δεν έκανε φάουλ για… 14 μήνες!

2227
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Στο ποδόσφαιρο η θέση των αμυντικών είναι καίρια, μια και επωμίζονται το βάρος της ανασταλτικής λειτουργίας, πηγαίνοντας κόντρα στην πεμπτουσία του αθλήματος: ενώ το γκολ είναι ο σκοπός, αυτοί έχουν την υποχρέωση να εμποδίζουν την επίτευξή του. Στην προσπάθειά τους αυτοί είναι λογικό να υποπίπτουν σε φάουλ, να δέχονται κάρτες και γενικά να παίζουν πιο σκληρά για να κόβουν τους αντίπαλους επιθετικούς. Έτσι όλοι οι αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές κάνουν συχνά φάουλ.

Όλοι; Όχι… Υπάρχει ένας αμυντικός, και μάλιστα από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του, που όχι μόνο δεν έπαιρνε κάρτες όσο αγωνιζόταν, αλλά κατάφερνε να κάνει ελάχιστα φάουλ. Ειδικότερα, ο Φίλιπ Λαμ, περί ου ο λόγος, στο πρόσφατο παρελθόν διήνυσε ένα διάστημα… 14 μηνών κατά το οποίο δεν υπέπεσε σε κανένα φάουλ!! Ναι, καλά διαβάσατε. Ο πρώην βασικός δεξιός μπακ και αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου δεν έκανε ούτε ένα φάουλ για πάνω από έναν χρόνο στην Μπουντεσλίγκα!!

hi-res-3d3a81ce763b0899f6eff29cda658a0a_crop_north

Συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2015, σε μια σειρά 24 αγώνων, ο Γερμανός αμυντικός μάρκαρε όλους τους αντιπάλους του καθόλα νόμιμα. Στις 31 Οκτωβρίου του 2015 ο Λαμ έκανε φάουλ στον Στεφάν Άιγκνερ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στην ισοπαλία (0-0) των Βαυαρών στη Φρανκφούρτη. Να σημειωθεί ότι συγκαταλέγεται στους παίκτες που δεν έχουν δεχτεί ποτέ κόκκινη κάρτα στην καριέρα τους!

2w993qhighc0-bild

Πρόκειται για έναν παίκτη άριστο στην πειθαρχία και την τακτική. Η πολύχρονη εμπειρία του Φίλιπ Λαμ, τόσο με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου όσο και με αυτή της εθνικής Γερμανίας, του επέτρεπε να κινείται στο γήπεδο και να ενεργεί τόσο όσο χρειάζεται. Απέφευγε πάντα τις περιττές ενέργειες, δεν έκανε χαζά φάουλ, έπαιρνε τις κατάλληλες τοποθετήσεις και μάρκαρε όπως πρέπει προκειμένου να αποσπάσει την μπάλα με νόμιμο τρόπο.

Ήταν ένας παίκτης-σύμβολο για τους Βαυαρούς, που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, και είναι σημαντική απώλεια η αποχώρησή του από τα γήπεδα, το καλοκαίρι του 2017. Όχι μόνο για την Μπάγερν, αλλά για το ποδόσφαιρο συνολικά…

philipp-lahm-und-co

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή