Ρόμπι Φάουλερ: Ο πανηγυρισμός που τάραξε τον κόσμο όλο

2379

Αν ρωτήσεις έναν οπαδό της Λίβερπουλ για τους κορυφαίους επιθετικούς που έχει δει να παίζουν στην ομάδα του, σίγουρα μία από τις απαντήσεις που θα πάρεις, είναι ο Ρόμπι Φάουλερ.

Ο τύπος σκόραρε 128 γκολ σε 266 αγώνες και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Οι περισσότεροι λένε ότι είναι ο κορυφαίος και τον χαρακτηρίζουν ως τον “Θεό του Anfield”, έχοντας αυτόν και τον Τζέραρντ στους μύθους της ομάδας. Από το 1992 που έπαιζε στην Λίβερπουλ πρόσφερε τα πάντα και ήταν ένας φορ που τελείωνε τις φάσεις και δημιουργούσε γκολ από το πουθενά. Έγινε όπως λένε άξιος αντικαταστάτης του Ίαν Ρας και στις καλές του χρονιές σκόραρε πάνω από 30 γκολ ανά σεζόν.

Ο Φάουλερ αποχώρησε νωρίς από την ομάδα και γύρισε το 2006 για να θεμελιώσει τον μύθο του στην Λίβερπουλ.

Το 1998/99 λοιπόν, ο τύπος ο περίεργος κατάφερε να ταράξει τον κόσμο όλο. Σε έναν αγώνα με την Έβερτον, όπου η αντιπαλότητα είναι τεράστια και εχθρική, σκόραρε 2 γκολ. Το πρώτο με πέναλτι και ο πανηγυρισμός του έχει γράψει ιστορία. Ακόμα και σήμερα, προσπαθούν όλοι να δουν τι σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή ο φορ της Λίβερπουλ και έκανε αυτό που έκανε.

Οι συμπαίκτες της Λίβερπουλ προσπαθούν να σταματήσουν τον Φάουλερ

Βάζει το γκολ, τρέχει στην γραμμή του άουτ και “σνιφάρει” λες και πίνει κόκα. ΣΟΚ! Οι συμπαίκτες του προσπαθούν να τον μαζέψουν και τον σηκώνουν από το έδαφος. Ο Φάουλερ πανηγυρίζει με τον κόσμο και λίγο μετά, πέφτει στο έδαφος και “σνιφάρει” την γραμμή της μεγάλης περιοχής. ΣΟΚ για δεύτερη φορά…

Ο ίδιος απολογήθηκε λίγο μετά και ζήτησε συγγνώμη. Το ίδιο και η Λίβερπουλ. “Ποτέ δεν θα έκανα κάτι σκόπιμα. Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας και λυπάμαι βαθύτατα αν πρόσβαλα τους ανθρώπους που κάνουν χρήση και τις οικογένειες τους. Συγγνώμη και από τους οπαδούς της Έβερτον και σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα, αλλά και από τους συμπαίκτες μου για την συμπεριφορά μου”.

Όπως είναι λογικό, ήρθε τιμωρία 60,000 λιρών για τον ίδιο, με τον ίδιο να γράφει την δική του ιστορία και αναμφίβολα είναι ο πανηγυρισμός που έχει μείνει στις μνήμες όλων. Όλου του κόσμου… Μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή