Ρούντι Φέλερ: Όταν ο Ράικαρντ τον έφτυνε συνεχόμενα στις μπούκλες του

1769

Σίγουρα υπάρχουν πολλές καλτ στιγμές που έχουμε δει στα παγκόσμια Κύπελλα. Αν κάτσεις σε ένα τραπέζι με μια παρέα που παρακολουθεί ποδόσφαιρο πολλά χρόνια, η κουβέντα θα πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο. Αλλά σίγουρα, θα πάει και στον Ρούντι Φέλερ. Ακόμα και αν τότε δεν ζούσες, σίγουρα θα έχεις δει μια από τις πιο καλτ στιγμές σε Μουντιάλ. Κι αν όχι, θα την διαβάσεις εδώ.

Ο Ρούντι Φέλερ λοιπόν, γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1960 και έχει πάρει μέρος σε 3 Μουντιάλ. Μάλιστα κατάφερε με την Γερμανία να πάρει και ένα τρόπαιο το 1990. Όταν ήταν πρωταγωνιστής στην σκηνή που γράψαμε παραπάνω. Την πιο Καλτ στιγμή.

Στον αγώνα Ολλανδία – Γερμανία, ο Φρανκ Ράικαρντ από την αρχή του αγώνα προσπαθεί να τρελάνει τον Φέλερ. Παίζει σκληρά απέναντί του και του κάνει μαρκαρίσματα ενοχλητικά. Σε μια φάση, ο Γερμανός κάνει μια ντρίμπλα στον Ράικαρντ, εκείνος τον ρίχνει κάτω και ο Λουστάου δείχνει κίτρινη στον Ολλανδό. Ο Ράικαρντ, ρίχνει και την πρώτη “χλέπα” στον Φέλερ.

Όπως είναι λογικό, ο “μουστάκιας” νευριάζει. Ξεκινάνε οι τσακωμοί. Ο Φέλερ δείχνει το φτύσιμο στον διαιτητή, αλλά εκείνος τίποτα. Στη συνέχεια, ο Φέλερ έρχεται κοντά με τον Ράικαρντ, τσακώνονται λίγο, τον φτύνει ξανά. Παίρνουν κόκκινη κάρτα αμφότεροι και καθώς βγαίνει ο Ράικαρντ, τον φτύνει για τρίτη φορά.

Για την ιστορία, η Γερμανία νίκησε 2-1, πέρασε στους “8” και αφήνοντας έξω Τσεχοσλοβακία κι Αγγλία, πήγε τελικό με την Αργεντινή, την οποία νίκησε με 1-0.

*** Ο Φέλερ, είναι ο 3ος σκόρερ, όλων των εποχών, για την Εθνική Γερμανίας, με 47 τέρματα, πίσω από τον Γκέρτ Μίλλερ (Gerhard “Gerd” Müller) που έχει 68 και τον Μίροσλαβ Κλόζε (Miroslav Josef Klose) με 67!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή