Παίκτες από πλούσιοι έγιναν φτωχοί

9325

Λίγο οι σπατάλες, λίγο οι λάθος επενδύσεις, λίγο ο κακός χειρισμός, μπορεί από πάμπλουτος να φαλιρίσεις και να πτωχεύσεις. Και δεν είναι ένας και δύο οι ποδοσφαιριστές που έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση.


kariou

Τζον Κάριου: Ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένος επιθετικούς κάνοντας μεγάλη καριέρα στην Βαλένθια, παίζοντας επίσης και σε Λιόν, Ρόμα. Πέρασαν από τα χέρια του πολλά εκατομμύρια, αλλά όταν πήγε στην Γουέστ Χαμ είχε ήδη φαλιρίσει. Μετά το τέλος της καριέρας του προσπάθησε να γίνει ηθοποιός για να έρθει στα… ίσα του, αλλά έχει παίξει μόνο σε 2 ταινίες.

tzeba-tzeba

Ερίκ Τζεμπά-Τζεμπά: Πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με πολλά χρήματα. Βέβαια, αποδείχτηκε μία από τις χειρότερες μεταγραφές που έκανε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον. Ο Τζεμπά έπαιξε και σε άλλες ομάδες, αλλά στην προσωπική του ζωή δεν κατάφερε να διαχειριστεί τα πολλά χρήματα που έβγαλε και πτώχευσε.


merson

Πολ Μέρσον: Μεγάλη καριέρα στην Άρσεναλ και πλέον δουλεύει σε κανάλι στην Αγγλία για ένα μεροκάματο. Ο ίδιος είχε πολλά εκατομμύρια στην τράπεζα, αλλά έμπλεξε με τον τζόγο. Έχασε 11 εκατ. λίρες περίπου και του πήραν μέχρι και το σπίτι.


mateo

Ντομινίκ Ματέο: Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στην Αγγλία παίζοντας σε Λιντς και Λίβερπουλ. Ήταν ιδιαίτερα συμπαθής σε όποια ομάδα και αν έπαιξε, αλλά ο τζόγος τον κατέστρεψε και το 2015 έχασε τα πάντα.


barnes

Τζον Μπαρνές: Έπαιξε για πολλά χρόνια στην Λίβερπουλ κερδίζοντας 8 κούπες. Πέρασαν πολλά λεφτά από τα χέρια του, αφού αγωνίστηκε και σε Σέλτικ αλλά και Νιουκάστλ. Ωστόσο, το 2009 ανακοίνωσε την πτώχευση του, από λάθος επιλογές που έκανε στην προσωπική του ζωή και αχρείαστα έξοδα.


gkilespi

Κέιθ Γκίλεσπι: Ήταν ένα τεράστιο όνομα στην δεκαετία του ’90 παίζοντας στην αριστερή πλευρά σε ομάδες της Αγγλίας, ξεκινόντας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα τον συγκρίνανε και με Γκιγκς, Μπέκαμ για να καταλάβετε περί τι ονόματος ήταν στο άνθος της καριέρας του. Έβγαλε πολλά χρήματα, αλλά και αυτός έπεσε θύμα του τζόγου.


chentri

Λι Χέντρι: Πρόκειται για μία λυπηρή ιστορία ενός ποδοσφαιριστή. Έπαιξε σε Άστον Βίλα για πολλά έτη και το 2007 έφυγε από τον σύλλογο. Στα επόμενα 6 έτη άλλαξε 10 ομάδες! Δεν στέριωσε πουθενά και το 2012 από λάθος επιλογές έχασε όλα τα λεφτά που είχε βγάλει. Μάλιστα 2 φορές προσπάθησε να αυτοκτονήσει.


rise

Τζον Ρίσε: Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η Νορβηγία. Έπαιξε για 15 χρόνια σε μικρές, αλλά και κορυφαίες ομάδες. Αποκορύφωμα στην καριέρα του το Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε με την Λίβερπουλ το 2005 στον ανεπανάληπτο τελικό με την Μίλαν (από 3-0 το σκορ έγινε 3-3). Ο Ρίσε έχασε όλα του τα λεφτά, αφού χρωστούσε δεξιά και αριστερά.


best

Τζορτζ Μπεστ: Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Μεγάλη καριέρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πέρασαν από τα χέρια του… αμέτρητα λεφτά. Όμως, το αλκοόλ, οι γυναίκες και τα γρήγορα αυτοκίνητα του τα έφαγαν όλα. Το 1980 είχε πτωχεύσει και επίσης μεγάλο μέρος των χρημάτων του έφυγε στα προβλήματα υγείας που είχε. Και τελικά, πέθανε εξαιτίας αυτών.


tzeims

Ντέιβιντ Τζέιμς: Πολλές παραστάσεις στο αγγλικό πρωτάθλημα ως τερματοφύλακας και πέρασαν από τα χέρια του πολλά λεφτά. Ο άνθρωπος, εκτός από τα χρήματα που έπαιρνε από τις ομάδες, έκλεινε συμφωνίες και με την Αρμάνι για να διαφημίζει ρούχα, αλλά και με άλλες εταιρίες. Ωστόσο, όταν χώρισε η πρώην γυναίκα του, πήρε μεγάλο ποσό και το 2012 πτώχευσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή