Οι σύγχρονοι σταρ των γηπέδων και τα είδωλά τους

1605

Όλοι έχουν το είδωλό τους. Αυτόν που θαυμάζουν, κάποιον που τους ενέπνευσε, εκείνον στον οποίο θέλουν να μοιάσουν. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που οι ίδιοι οι αθλητές-παίκτες, έχουν μιλήσει δημόσια για τα είδωλά τους. Έχουν κατονομάσει αυτούς τους οποίους θαυμάζουν. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δούμε 11 παίκτες αλλά και τα είδωλά τους. Την πηγή έμπνευσής τους…

Μεσούτ Οζίλ – Ζινεντίν Ζιντάν

zidaneozil

Ο Μεσούτ Οζίλ έχει την απίστευτη ικανότητα να βρίσκει χώρους και να πασάρει ιδανικά, γι’ αυτό άλλωστε, ένα από τα προσωνύμια του είναι… Mr Assist. Αν και Γερμανός, ο Οζίλ εμπνεύστηκε και προσπαθούσε να αντιγράψει έναν… Γάλλο. Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ο τέλειος παίκτης γι αυτόν.

Γκάρεθ Μπέιλ – Ράιαν Γκιγκς

2fd1b49500000578-3385862-image-a-36_1452021017972

Δεν έπαιξαν ποτέ μαζί σε σύλλογο ωστόσο τον πρόλαβε στην Εθνική Ουαλίας. Το είδωλο του Γκάρεθ Μπέιλ είναι εύκολο να το μαντέψει κανείς… «Ο Ράιν Γκιγκς ήταν για μένα ο ήρωάς μου. Ο καλύτερος παίκτης. Μεγαλώνοντας αποτελούσε ήρωα για έμενα αλλά είναι και ένας από τους θρύλους του ποδοσφαίρου». Ο Γκιγκς είναι ο πλέον πολυτροπαιούχος Βρετανός με 34 τίτλους και ο Γκάρεθ Μπέιλ προσπαθεί να κινηθεί στα χνάρια του.

Νταβίντ Ντε Χέα – Τζιανλουίτζι Μπουφόν

degerg

Σημαντικό ρόλο για την πηγή έμπνευσης παίζει η θέση. Για το… μοντέλο που θέλει ο κάθε παίκτης να ακολουθήσει. Ο Νταβίντ Ντε Χέα, όντας ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες, δεν θα μπορούσε να μην έχει είδωλο τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ίσως τον κορυφαίο στη θέση αυτή όλων των εποχών. Ο «κίπερ» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος είναι φαν και της Γιουβέντους, μάλιστα είχε πει «ο Μπουφόν είναι το είδωλό μου και ένας ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου. Είναι ένας από τους τερματοφύλακες που παρακολουθούσα στο παρελθόν. Είναι ένας σπουδαίος τερματοφύλακας».

Σέρχιο Ράμος – Φερνάντο Ιέρο

sergio-ramos-009

Ίδια θέση, ίδια ομάδα, ίδια εθνικότητα… Ο Σέρχιο Ράμος δεν έχει ένα είδωλο βέβαια, αλλά τρία, ωστόσο τον έναν τον ξεχωρίζει περισσότερο. Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης θαυμάζει τον Φερνάντο Ιέρο, ο οποίος επίσης έγραψε ιστορία με τη Ρεάλ και ήταν ένας εκ των κορυφαίων Ισπανών αμυντικών. Οι άλλοι δύο που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης γι αυτόν, οι Μαλντίνι και Μπεκενμπάουερ.

Άνχελ Ντι Μαρία – Κίλι Γκονζάλες

kily-gonzalez

Δεν αποτελεί έκπληξη το είδωλο που έχει ο Άνχελ Ντι Μαρία. Αργεντίνοι και οι δύο, ίδια θέση και αριστεροπόδαροι… «Η θέση μου είναι ίδια με τον παίκτη αυτόν που πάντα είχα είδωλο όταν ήμουν μικρός. Αυτός είναι ο Κριστιάν «Κίλι» Γκονζάλες».

Νταβίντ Λουίζ – Κακά

hi-res-619c8d64ee998645aa3a4d7bb0006b92_crop_exact

Ο Νταβίντ Λουίζ δεν αποτέλεσε έκπληξη ως προς την επιλογή εθνικότητας, καθώς ο Βραζιλιάνος αλίμονο αν δεν είχε… Βραζιλιάνο για είδωλο, ωστόσο αποτελεί έκπληξη ως προς τη θέση. Πάντως έχει τονίσει δημόσια πως «το παράδειγμά μου στο ποδόσφαιρο είναι ο Κακά. Είναι σπουδαίος παίκτης και σπουδαίος άνθρωπος». Οι δυο τους δεν αγωνίστηκαν μαζί σε κάποιον σύλλογο αλλά υπήρξαν συμπαίκτες στην Εθνική Βραζιλίας. Πάντως το είδωλο του Νταβίντ Λουίζ γενικότερα στη ζωή είναι ο πατέρας του. Το ποδόσφαιρο δεν είναι τα πάντα στη ζωή.

Μάρκους Ράσφορντ – Τιερί Ανρί

655607

Στα 20 του ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πολλά να αποδείξει θέλοντας να μοιάσει πολύ στο είδωλό του, τον Τιερί Ανρί. Μπορεί; Φυσικά… Αρκεί να συνεχίσει νε το κεφάλι χαμηλά και να μην παραμυθιαστεί κι αυτός από τα λεφτά και τη δόξα και πάρουν τα μυαλά του αέρα.

Τόνι Κροος – Γιόχαν Μικούντ

der-exbremer-micoud

Ο Τζίτζι Μπουφόν θαύμαζε τον Καμερουνέζο θρύλο Τόμας Ενκονό. Ο Τσάβι Ερντάντες θαύμαζε το ταλέντο και τις ικανότητες του Ματ Λε Τισιέ. Το πρότυπο του Τόνι Κρόος είναι λίγο διαφορετικό. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε για είδωλο τον Γιόχαν Μικού, τον παλιό Γάλλο άσο της Βέρντερ Βρέμης. Θαύμαζε επίσης και τον Ζιντάν αλλά ο Μικού ήταν το είδωλό του.

Φιλίπε Κουτίνιο – Ροναλντίνιο

6229__2103__ronaldinho1000_517x310

Ο Κουτίνιο λάμπει τα τελευταία χρόνια με τις φανέλες των Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Βραζιλίας. Το είδωλό του; Ο προφανής… «Ο Ροναλντίνιο πάντα αποτελούσε το είδωλό μου, γιατί είναι ένας γεμάτος ικανότητες παίκτης».

Πάουλο Ντιμπαλά – Λιονέλ Μέσι

messi-and-dybala-1444486287748

Για τον άσο της Γιουβέντους δεν θα μπορούσε να αποτελεί κάποιος άλλος πηγή έμπνευσης. Ο Μέσι είναι το είδωλό του προσπαθώντας να μιμηθεί κινήσεις του και έχοντάς τον γενικότερα ως πρότυπο ποδοσφαιριστή.

Ντέλε Άλι – Στίβεν Τζέραρντ

960-2

Ο Ντέλε Άλι, ο οποίος έχει όλα τα στοιχεία να εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων Άγγλων μέσων στα επόμενα χρόνια, κοιτάει να μάθει από τον καλύτερο του είδους… «Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι αυτός που θαύμαζα πολύ. Προσπαθούσα να τον αντιγράψω, μέχρι και στα παπούτσια που φορούσε. Τον θαύμαζα πολύ, η στάση του στο γήπεδο ήταν αυτή που ξεχώριζε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή