Μπατιστούτα: Το απόλυτο γκολ

1803

Σε μία συζητήση που θα μπορούσες να είχε με τον Γκάμπριελ Μπατιστούτα δεν θα μπορούσες να μην τον ρωτήσεις για το γκολ που θεωρεί ο ίδιος ως το πιο εντυπωσιακό που έχει σκοράρει. Και μία απάντηση που θα σου έδινε σίγουρα θα ήταν για το τέρμα που σημείωσε στο “Όλντ Τράφορντ”.

Καταρχάς ξεκινάμε από τα βασικά. Μόνο και μόνο ότι σκοράρεις στο συγκεκριμένο γήπεδο, είναι κάτι το ιδιαίτερο απέναντι σε έναν σύλλογο όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και ειδικά όταν έχεις καταφέρει να βάλεις ένα γκολ-ποίημα, όπως αυτό που είχε πετύχει τότε ο Αργεντινός φορ. Ο αγώνας αυτός ήταν το 2000 για τους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ (τότε το σύστημα ήταν διαφορετικό και υπήρχαν δύο φάσεις ομίλων πριν τα προημιτελικά). Η Φιορεντίνα τότε δεν είχε εμπειρίες από “σεντόνι” και είχε καταφέρει λόγω Μπατιστούτα να τερματίσει την περασμένη σεζόν ψηλά στην Ιταλία και να παίξει στα αστέρια. Αυτό και μόνο ήταν μία τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο και ειδικά που είχε περάσει την πρώτη φάση. Στον αγώνα που έδωσε λοιπόν με τους “κόκκινους διαβόλους” κατάφερε να σημειώσει ένα γκολ που έχει μείνει στην ιστορία του θεσμού. Ο Μπατιστούτα παίρνει την μπάλα από πολύ μακριά και αφού αποφεύγει τον Ολλανδό δυνατό στόπερ Σταμ, σουτάρει. Ο Μπόσνιτς που ήταν κάτω από τα δοκάρια, βλέπει την μπάλα να έρχεται με πολλά χιλιόμετρα και δεν μπορούσε καν να την προλάβει, βλέποντάς τη να καταλήγει στα δίχτυα του με πολλή δύναμη. Το γκολ είχε σημειωθεί στο 16′ και το “Όλντ Τράφορντ” είχε “παγώσει”, αφού έγινε το 0-1. Ο τρελός Αργεντινός έτρεχε σαν τρελός και καθώς τον έβλεπες να πανηγυρίζει με τόση ένταση και να κουνιούνται τα μαλλιά του πάνω-κάτω, χαιρόσουν ακόμη περισσότερο. Γιατί αυτός ο παίκτης ήταν κάτι διαφορετικό και είχε κάνει πολύ κόσμο τότε να υποστηρίζει τη Φιορεντίνα για χάρη του. Το παιχνίδι τελικά είχε έρθει 3-1 για τη Μάντσεστερ και οι Ιταλοί είχαν μείνει εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είχαν καταφέρει παράλληλα να γράψουν τη δική τους ιστορία με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό φορ.

Ο Μπατιστούτα γενικότερα ήταν πολύ πιστός στην ομάδα που τον έκανε μεγάλο. Όπως είχε πει και ο ίδιος δεν έβρισκε τον λόγο να φύγει και να αλλάξει φανέλα. Προσπαθούσε να κάνει τη Φιορεντίνα μεγάλη, όπως έκανε και αυτή τον ίδιο ένα από τα τοπ ονόματα της εποχής. Αλλά μετά από λίγους μήνες πήρε τη μεγάλη απόφαση: Να φύγει για τη Ρώμη και να αγωνιστεί στην ομάδα του Φραντσέσκο Τότι. Μαζί κατέκτησαν τα πάντα στην Ιταλία, αλλά όπως είχε πει και ο ίδιος θα ήθελε και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν τα κατάφερε, αλλά πέτυχε κάτι άλλο: Να κερδίσει τον σεβασμό όλων των συμπαικτών του και όλου του κόσμου. Δεν είναι και λίγο να λέει ο Τότι μετά από πολλά χρόνια, ότι η συνεργασία που είχε μαζί με τον Μπατιστούτα ήταν η ιδανική. Αλλά αυτή είναι μία άλλη ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή