Η κατάρα του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ

363

Τα τελευταία 5 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, συμβαίνει το εξής: Όποιος προπονητής κατακτάει τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ, φεύγει μετά από λίγο καιρό από την ομάδα.

2011-12 Τίτλος: Μάντσεστερ Σίτι / Προπονητής: Roberto Mancini – απολύθηκε τον Μάιο του 2013

Την σεζόν 2012 στην Premier League η Σίτι με “μπροστάρη” τον Sergio Aguero, κατάφερε να πάρει τον τίτλο της από την Γιουνάιτεντ. Ο Roberto Mancini ήταν ο άνθρωπος που επέβλεπε το θρίαμβο και ανταμείφθηκε με μια νέα πενταετή ανανέωση. Όμως, λίγους μήνες μετά, όλα άλλαξαν. Η σχέση του Mancini με τους παίκτες και το προσωπικό του επιδεινώθηκε και απολύθηκε μετά την απώλεια του επόμενου πρωταθλήματος.

2012-13 Τίτλος: Manchester United / Προπονητής: Sir Alex Ferguson – Σταμάτησε: Μάιο του 2013

Τα πράγματα για τον Φέργκιουσον είναι γνωστά. Ο Σερ Άλεξ, με την Γιουνάιτεντ κατέκτησε τα πάντα. Στο τελευταίο πρωτάθλημα, όμως, που πανηγύρισε, ανακοίνωσε ότι σταματάει από τους πάγκους. Έτσι και αυτός, αποχαιρέτησε την ομάδα με την οποία πήρε την κούπα της Πρέμιερ Λιγκ και η παράδοση… συνεχίστηκε.

2013-14 Τίτλος: Μάντσεστερ Σίτι / Προπονητής: Manuel Pellegrini – Έφυγε τον Φεβρουάριο του 2016

Στην πρώτη του σεζόν στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ο πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης και ο αρχηγός της Μάλαγα πήρε το πρωτάθλημα με την Σίτι. Την επόμενη σεζόν, όμως, η City έπεσε πολύ και η Τσέλσι πήρε το πρωτάθλημα με τον Μουρίνιο. Και έτσι, ο Πελεγκρίνι άφησε την ομάδα και έφυγε από το Μάντσεστερ.

2014-15 Τίτλος Τσέλσι / Προπονητής: Jose Mourinho – Απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015

Μπορεί να πήρε τον τίτλο το 2015 με τους “μπλε”, αλλά η Τσέλσι του Μουρίνιο την επόμενη χρονιά ήταν στον πάτο της βαθμολογίας. Δεν έβλεπε καν την 5άδα και έτσι, ο Αμπράμοβιτς πήρε την απόφαση να τον διώξει. Απολύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, αφού έχασε εννέα από 16 παιχνίδια πρωταθλήματος!

2015-16 Τίτλος: Leicester / Προπονητής: Claudio Ranieri – Απολύθηκε τον Φεβρουάριο του 2017

Το θαύμα της Πρέμιερ Λιγκ έγινε το 2016, όταν η Λέστερ πήρε τον τίτλο με τον Ρανιέρι στον πάγκο. Όλοι ζούσαν ένα… παραμύθι. Την επόμενη χρονιά τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Η ομάδα έπαιζε ακόμα και για την σωτηρία. Καμία σχέση με την ομάδα του 2015/16 που νικούσε τους πάντες. Κάποιοι έλεγαν για απώλεια της νοοτροπίας και της δέσμευσης των παικτών! Έτσι, ο Ρανιέρι απολύθηκε 298 ημέρες μετά τον πιο εξαιρετικό θρίαμβο τίτλου όλων των εποχών και αντικαταστάθηκε από τον βοηθό Craig Shakespeare.

2016-17 Τίτλος: Τσέλσι / Προπονητής: Antonio Conte – ???

Ο Κόντε με την Τσέλσι το 2016/17 πήρε τον τίτλο. Το θέμα είναι ότι φέτος έχει πολλά προβλήματα με τους παίκτες και η ομάδα δεν έχει την ίδια απόδοση. Πολλοί λένε ότι μετράει μέρες στο Λονδίνο και ότι θα απολυθεί σύντομα. Η αλήθεια είναι ότι σε καμία περίπτωση, η Τσέλσι δεν θυμίζει την ομάδα που πήρε τον τίτλο το 2017 και μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί η παράδοση, που όποιος προπονητής παίρνει το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, μετά από κάτι… μήνες φεύγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή