Η ημέρα που η “ανθρωπιά”, νίκησε τον “χουλιγκανισμό”

1294

Πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη του 2017 και η Σαρλερουά υποδέχεται την Οστάνδη στο Stade du Pays De Charleroi. Μπροστά σε 9,500 κόσμο που βρέθηκαν να δουν το ματς για το πρωτάθλημα του Βελγίου.

Οι ημέρες έχουν αρχίσει να γίνονται… γιορτινές, αφού τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά πλησιάζουν. Παρόλα αυτά, οι γηπέδουχοι, δεν μπορούν να σκέφτονται τις ημέρες χαράς και αγάπης, αφού βρίσκονται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και στόχος είναι ξεκάθαρα να ανέβουν στην κορυφή. Από την άλλη, η Οστάνδη, στην μέση της κατάταξης περίπου, πρέπει να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί απ’ αυτό το ματς.

Ο κόσμος, μπαίνει στο γήπεδο σιγά σιγά, αφού η ώρα πλησιάζει 19:30 όταν και θα ακουστεί το πρώτο σφύριγμα. Και οι παίκτες των δύο ομάδων, βγαίνουν στο χορτάρι και βλέπουν μια εικόνα τόσο όμορφη και τόσο διαφορετική.

Όχι, δεν ήταν καπνογόνα ή κάποιο κορεό. Ήταν κάτι ανθρώπινο. Ήταν η ημέρα που η αγάπη και η ανθρωπιά, νίκησε τον “χουλιγκανισμό”.

Λόγω των ημερών, οι οργανωμένοι οπαδοί πήραν μία σπουδαία πρωτοβουλία που την έκαναν και πράξη. Όλοι τους, με λούτρινα παιχνίδια στα χέρια, μόλις ξεκίνησε το ματς, τα έριξαν εντός αγωνιστικού χώρου και έτσι συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μέσα στο χορτάρι που τα έδωσαν σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και σε ορφανοτροφεία για τα Χριστούγεννα. (για την ιστορία το παιχνίδι είχε έρθει 1-1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή