Γιουβέντους: Η Κούπα Που Κατακτήθηκε Στο Ημίχρονο

14504

Χρονιά 1996 και η Γιουβέντους έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο έτος, η Παρί Σεν Ζερμέν έχει κατακτήσει το ΟΥΕΦΑ. Έτσι, οι δυο ομάδες παίζουν για το Σούπερ Καπ Ευρώπης και ήταν από τους μοναδικούς τελικούς που η κούπα… δόθηκε από το ημίχρονο!

Οι Ιταλοί τότε είχαν παραταχθεί με πολύ βαριά ονόματα στην ενδεκάδα. Σαφώς, αυτοί που τραβούσαν τα φώτα πάνω τους ήταν ο Ντελ Πιέρο που βρισκότανε μπροστά στην επίθεση και από πίσω του ελεύθερος και “μάεστρος” ο Ζινεντίν Ζιντάν. Απ’ την άλλη, η απάντηση της Παρί σε αυτούς τους δυο αστέρες, ήταν ο Rai. O Βραζιλιάνος που ξεχώριζε από τους 11 παίκτες των Γάλλων.

Το παιχνίδι φαινότανε ότι θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Όμως, πριν καλά καλά τελειώσει, είχε βγάλει νικητή. 0-4 σκορ για την Γιουβέντους και η Παρί στο δεύτερο μισό του ματς, έπαιζε απλά για να μην ξεφτιλιστεί. Τόσο απλά.

Και προσέξτε. Κανένα από τα 6 γκολ δεν τα πέτυχε ο Ντελ Πιέρο και ο Ζιντάν. Απ’ την άλλη, όμως, το μοναδικό τέρμα στο τελικό 1-6 το είχε σκοράρει ο Rai. Το βραζιλιάνικο αστέρι της Παρί.

O Rai με τον Ροναλντίνιο
*** Απ’ τους λίγους τελικούς που η κούπα… δόθηκε στο ημίχρονο. Στην Γιουβέντους των αστέρων που λίγους μήνες πριν είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό κόντρα στον Άγιαξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή