Σοφία Μπάλμπι: Ο λόγος που ο Λουίς Σουάρεζ είναι ο κορυφαίος φορ

1569

Γράφει ο Θωμάς Κόγκας

Το να μιλήσει κανείς για τα αγωνιστικά κατορθώματα του Λουίς Σουάρεζ είναι πλέον περιττό. Αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους καλύτερους και πιο αναγνωρίσιμους επιθετικούς που έχουν εμφανιστεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα τελευταία 15 χρόνια με ατομικά και ομαδικά κατορθώματα που θα ζήλευαν πολλοί. Πέραν όμως από το πολύ πλούσιο ταλέντο του είναι πασίγνωστος και για τα ξεσπάσματά του που τον έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στο να έχει δαγκώσει 3 φορές αντίπαλό του και στο να έχει κουτουλήσει μία φορά ένα διαιτητή. Για να εξηγηθεί γιατί ο Σουάρεζ δαγκώνει, κουτουλάει, χειρονομεί πρέπει να κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν του και σε όλα αυτά που έχει βιώσει μέχρι σήμερα. Αν υπάρχει όμως κάποιος στη ζωή του που του προσφέρει την ηρεμία, την αγάπη, τη γαλήνη και τον κάνει πραγματικά έναν άλλο άνθρωπο, αυτός δεν είναι άλλος από την γυναίκα της ζωής του Σοφία Μπάλμπι, την γυναίκα στην οποία ίσως και να οφείλει την καριέρα του…

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

Ο γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου 1987 στο Σάλτο της Ουρουγουάης Λουίς Σουάρεζ γνωρίστηκε με την Σοφία όταν εκείνος ήταν 15 χρονών και εκείνη 13. Γι’ αυτή μάζευε κέρματα απ’ τον δρόμο ενώ καθάριζε και έλεγε ψέματα στη Νασιονάλ μπας και του δώσουν κάποιο χαρτζιλίκι για να της κάνει δώρα και να τη βγάλει έξω. Η οικογένειά της ήταν σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση και από τα πρώτα βήματα της σχέσης του φάνηκε ότι η Σοφία ήταν ο άνθρωπος που τον βοηθούσε να είναι πιο συνεπής στη ζωή του, με τα μαθήματά του και με την προοπτική με την οποία έβλεπε το ποδόσφαιρο. Όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος: “Τη συνάντησα στην τέλεια ηλικία. Ήμουν μικρός, αλλά ήταν η σωστή εποχή, γιατί όχι μόνο με οδήγησε, αλλά με βοήθησε να διορθώσω τον εαυτό μου, να καταλάβω ποιοι είναι οι φίλοι μου και ποιοι όχι”.

Το 2003 όμως ο κόσμος του Λουίς μοιάζει να γκρεμίζεται. Η οικογένεια της Σοφία παίρνει την απόφαση να μετακομίσουν στη Βαρκελώνη και ο Σουάρεζ μοιάζει μόνος, κλεισμένος και αντιμέτωπος με όλα όσα τον ταλαιπωρούν χωρίς το νεανικό του στήριγμα δίπλα. Ταυτόχρονα όμως αυτή είναι και η στιγμή που ίσως να άλλαξε ολόκληρη τη ζωή του και να μας χάρισε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς που έχουμε γνωρίσει.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ

Αποφάσισε να τα καταφέρει στη μοναδική διέξοδο που είχε στην ζωή, το ποδόσφαιρο, να γίνει κορυφαίος παίχτης έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει μέχρι την Ευρώπη και να είναι μαζί της. “Θα έρθω να σε βρω’’ της είπε μέσω internet που ήταν και ο μοναδικός του τρόπος επικοινωνίας τους. Ουτοπικό; Αφελές; Ένα όνειρο δίχως βάση; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σουάρεζ αυτό το όνειρο φρόντισε να το κάνει πραγματικότητα. Μόλις στα 19 του χρόνια οδήγησε τη Νασιονάλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τότε ενδιαφέρθηκε γι’ αυτόν η ολλανδική ομάδα, Χρόνινχεν. Ο Σουάρες τα είχε καταφέρει, μέσω του ποδοσφαίρου, θα ερχόταν στην Ευρώπη και θα ήταν κοντά στην αγαπημένη του Σοφία. Πέρα από αυτό κατάφερε να πείσει τους γονείς της να την αφήσουν να μετακομίσει μαζί του στην Ολλανδία και εν τέλει την παντρεύτηκε και πλέον έχει μαζί της μια χαρούμενη οικογένεια με 3 παιδιά.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το ταξίδι του Ράιτ Τόμπσον του ESPN στην Ουρουγουάη με σκοπό να ψάξει για το παρελθόν του Λουίς Σουάρεζ. Στην Ουρουγουάη υπήρχε ένας μύθος που πλέον έχει επιβεβαιωθεί ότι το 2003 στην τελευταία χρονιά του Σουάρεζ στα τμήματα υποδομής πριν περάσει στην ανδρική ομάδα είχε ρίξει κουτουλιά σε διαιτητή σε ένα ματς μεταξύ Νασιονάλ-Ντανούμπιο. Ο Ντάνιελ Ενρίκεζ τότε διευθυντής των ακαδημιών της Νασιονάλ είχε δηλώσει: “Του έριξε μπουνιά και έπειτα κουτουλιά”.

Αυτό ήταν και το πρώτο σοβαρό περιστατικό στην ποδοσφαιρική καριέρα του Σουάρεζ. Πότε συνέβη αυτό; Τον Νοέμβριο του 2003. Η Σοφία είχε μετακομίσει για την Βαρκελώνη ακριβώς τον προηγούμενο μήνα τον Οκτώβριο…

Ο ΛΟΥΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ

Ό,τι και να ειπωθεί όμως για αυτό τον μεγάλο παιχταρά, κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τον Λουίς καλύτερα από τον μεγάλο του έρωτα Σοφία. Ας δούμε μερικά αποσπάσματα από μια μεγάλη συνέντευυξη της στο FourFourTwo.

“Η αλήθεια είναι πως η προσωπικότητά του δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα. Τότε ήμουν 12 και αυτός 15. Η μόνη διαφορά είναι πως τώρα είναι στην τηλεόραση. Είναι ακριβώς ο ίδιος. Ίσως τώρα είναι πιο ντροπαλός σε σχέση με πριν, αλλά δεν έχει αλλάξει πραγματικά. Είναι ο λόγος που τον αγαπώ”.

“Η οικογένειά μου έφτασε στη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο του 2003 και δυο μήνες αργότερα ο Σουάρες ήρθε να με επισκεφθεί. Μου είπε πως δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς εμένα. Ήταν σαφές πως δεν μπορούσαμε να ζήσουμε μακριά ο ένας από τον άλλον. Πάντα έλεγε πως ήμουν ο λόγος που έφυγε για τη Χρόνινχεν από τη Νασιονάλ”.

“Ο τρόπος που ο Λούις παίζει μπάλα και το πώς είναι στο σπίτι είναι εντελώς αλλιώτικος. Είναι το αντίθετο… Ό,τι κάνει στο ποδόσφαιρο και στα γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με το πώς λειτουργεί στο σπίτι του. Όσοι τον ξέρουν πολύ καλά λένε πως δεν θα μπορούσε να είναι έτσι ποτέ. Το σπίτι του είναι το ησυχαστήριό του. Το μέρος όπου ηρεμεί με την οικογένειά του”.

Όλα αυτά τα λόγια της Σοφία παρουσιάζουν έναν άνθρωπο τελείως διαφορετικό από αυτόν που εμείς ως παρατηρητές έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει η Σοφία και τα 3 πλέον παιδιά (γέννησε πρόσφατα) που έχει αποκτήσει μαζί της. Ένας παγκόσμιος ποδοσφαιρικός σταρ που ίσως να μην τον είχαμε γνωρίσει ποτέ αν τότε εκεί γύρω στα 15-16 δεν είχε αφήσει τα πάντα για να κυνηγήσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο. Βασικά για να κυνηγήσει τη γυναίκα που αγάπησε, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη μπορεί να σε πάει παντού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή