Πρώτος ο Κριστιάνο, δεύτερος ο Λεμπρόν και τρίτος ο Μέσι

Στην εποχή της τεχνολογίας, του ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι άσημοι γίνονται διάσημοι και οι διάσημοι γίνονται… ακόμα πιο διάσημοι! Έτσι, προσωπικότητες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι αποκτούν εκατομμύρια θαυμαστές και… πιστούς ακόλουθους. Και μπορεί αυτοί οι δύο να μονοπωλούν τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ωστόσο στο μπάσκετ υπάρχει ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Ποιος όμως έχει τους περισσότερους; Ποιος από αυτά τα τρία ιερά τέρατα του αθλητισμού είναι πιο δημοφιλής στον κόσμο; Το ερώτημα είναι δύσκολο να απαντηθεί όμως η αμερικανική ιστοσελίδα Espn με τη βοήθεια του ειδικού αναλυτή Ben Alamar έβαλε κάτω όλα τα δεδομένα και έδωσε την απάντηση. Δημιούργησε μία φόρμουλα η οποία υπολογίζει τόσο τον αριθμό των ανθρώπων που ακολουθούν τον κάθε αθλητή μέσω των social media (όσοι φυσικά έχουν λογαριασμούς) όσο και τη δημοφιλία του καθενός στις μηχανές αναζήτησης, με τα αποτελέσματα να δίνουν τον άτυπο τίτλο του διασημότερου αθλητή της Γης στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο CR7 μπορεί να καμαρώνει, πέρα από την κορυφή, το γεγονός ότι τον ακολουθούν 118 εκατομμύρια άνθρωποι στο Facebook, 93 εκατομμύρια στο Instagram και 50 στο Twitter, με τον Λιονέλ Μέσι να έρχεται τρίτος στην εν λόγω λίστα και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να μπαίνει “σφήνα”, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στην παγκόσμια δημοφιλία αλλά βγάζοντας πολύ περισσότερα χρήματα ετησίως από τον Πορτογάλο (55 εκατομμύρια δολάρια έναντι 32 του άσου της Ρεάλ).

Leave a Reply