30,000 μόνο για να δουν τον Μαραντόνα

427

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές του ’80 όλοι στην Ευρώπη άκουγαν για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Τότε, δεν ήταν τόσο εύκολο να τον δουν ζωντανά να παίζει μπάλα ούτε καν από την τηλεόραση και όλοι περίμεναν μια ευκαιρία για να τον παρακολουθήσουν. Και οι Ιταλοί την είχαν το 1981. Συγκεκριμένα, στις 8 Σεπτέμβρη εκείνης της χρονιάς σε ένα φιλικό προετοιμασίας.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, από το 1976 ως το 1981 έπαιζε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς με την οποία έκανε ό,τι ήθελε και είχε αναγκάσει όλο τον κόσμο να μιλάει για αυτόν. Ο “Ντιεγκίτο” στην Αργεντινή ήταν το θέμα συζήτησης και όλοι μιλούσαν για ένα “θαύμα” της φύσης. Δεν πίστευαν αυτά που έβλεπαν να κάνει με την μπάλα και κάθε εβδομάδα περίμεναν να τον δουν από κοντά ή από την τηλεόραση. Αυτή η φήμη του έφτασε στην Ευρώπη. Ο Μαραντόνα το 1981, λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων με την Αρχεντίνος πήρε μεταγραφή στην Μπόκα Τζούνιορς. Και τότε, οι Ιταλοί είχαν την μεγάλη ευκαιρία να τον δουν από κοντά.

mirra
… ο Μαραντόνα με τον Μπαρέζι από τον αγώνα Μίλαν-Μπόκα στο “Σαν Σίρο” το 1981.

Εκείνη την ημερομηνία, η ομάδα του, η Μπόκα έκανε το μεγάλο ταξίδι για να δώσει αγώνα με τη Μίλαν του Φράνκο Μπαρέζι. Με τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας στο μεγαλύτερο γήπεδο τότε, το “Σαν Σίρο”. Ο κόσμος, περίμενε πώς και πώς και τα εισιτήρια τελείωσαν μπαμ μπαμ. 70,000 κόσμος ήταν στο γήπεδο και οι 30,000 είχαν πάει μόνο για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ταξίδεψαν από παντού για να τον παρακολουθήσουν από κοντά. Και ο ίδιος τους δικαίωσε. Η ομάδα του νίκησε με 2-1 με τον ίδιο να σκοράρει ένα τρομερό γκολ με φάουλ από μακριά.

Η Ιταλία τότε είχε μία πρώτη γεύση από την λάμψη του Μαραντόνα, αφού κανείς δεν φανταζότανε και δεν πίστευε ότι ο μεγάλος “Ντιεγκίτο” λίγα χρόνια μετά θα αγωνιστεί με τη Νάπολι. Έτσι δεν έχασε την ευκαιρία μετά το τέλος του αγώνα να τον αποθεώσει και να τον χειροκροτεί για πολλά λεπτά. Η Μίλαν σε εκείνο τον αγώνα είχε παίξει με τους Piotti, Tassotti, Maldera III, Battistini, Collovati, Baresi II (63′ Al Minoia), Buriani, Nivellino (63′ Cambiaghi), Mandressi, A. Moro (46′ Cuoghi), Romano. Η Μπόκα από την άλλη: Rodriguez, Tesare, Alves, Cordoba (46′ Soares), Pascucci (16′ Benitez), Mouzo, Escudero, Quiroz (74′ Ramoa), Brindisi, Maradona, Perotti (46′ Trobbiani).

amic52_1982 amic10_1982

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή