Μαλντίνι: Η ομάδα που υποστήριζε για δύο χρόνια

868

“Μου άρεσε πολύ η εθνική Ιταλίας του 1978 και σε εκείνη την ομάδα η πλειονότητα ήταν παίκτες της Γιουβέντους. Για δύο χρόνια υποστήριζα τη Γιούβε”, είναι μία από τις εξομολογήσεις που έχει κάνει αρκετά χρόνια αργότερα ο Πάολο Μαλντίνι.

Ο Μαλντίνι ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε και ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα ήταν ότι ήξερε “καντάρια” μπάλα για την θέση που έπαιζε. Δεν ήταν από τους αμυντικούς τους… ατσούμπαλους και δεν ήταν απλά ένα σκληρός αμυντικός.

Και αυτή η δήλωσή του, ίσως δίνει κάποιες εξηγήσεις: “Έφτασα στο γήπεδο του Λινάτε μαζί με τον πατέρα μου και με ρώτησαν από ποια ομάδα έρχομαι. Καμία, απαντώ. Ποια θέση έχεις στο γήπεδο; Καμία, επανέλαβα. Κάπως έτσι ξεκίνησε η καριέρα μου…”.

Δεν είχε κάποια συγκεκριμένη θέση, γιατί από πιτσιρικάς ήξερε πολύ μπάλα και όνειρό του ήταν να κάνει ντρίμπλες μέχρι να βρει το σωστό τάιμινγκ για να βγάκει την ασίστ στον Μπέτεγκα.
Έτσι, κατάφερε σε μικρή ηλικία να κάνει ντεμπούτο στην Σέρια Α με τη Μίλαν: “Ήθελα να τελειώσω το σχολείο αλλά έχοντας κάνει ντεμπούτο στη Serie A στα 16 μου χρόνια ήταν πραγματικά μεγάλη υπόθεση! Υπήρχε προπόνηση τρεις φορές το πρωί και τρεις φορές το απόγευμα κάθε εβδομάδα και μερικές φορές επέστρεφες από τα κυριακάτικα εκτός έδρας παιχνίδια μαύρα μεσάνυχτα, ήταν πολύ δύσκολο να είμαι κανονικά στο σχολείο το πρωί της Δευτέρας. Δοκίμασα για μερικούς μήνες να πάω σε ιδιωτικό σχολείο αλλά τελικά τα παράτησα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή