Η πιο “καυλωτική” στιγμή

2012

Βλέποντας έναν αγώνα της Γιουβέντους με την Τότεναμ, θα σκεφτείς ότι το μεγάλο πάθος θα το βγάλει ο Ντέλε Άλι, ο Κέιν, ο Ντιμπάλα που είναι θεωρητικά πιο νέοι και θέλουν να ζήσουν μεγάλες στιγμές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλωστε, μην τρελαθούμε, τι εμπειρίες έχουν αυτοί οι παίκτες με σχέση τους Μπουφόν και τον Κιελίνι;

Και όμως, ακόμα και στα 30φεύγα του Κιελίνι και στα 40 του Μπουφόν, βλέπεις τους δυο τους πρωταγωνιστές στην πιο “καυλωτική” στιγμή της χρονιάς. Ξεκάθαρα η πιο “καυλωτική”. Ένας λόγο ακόμα, ήταν ότι οι δυο τους, την Τρίτη στις 07/03 έπαιξαν στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλοντας την πρόκριση έπειτα από το 2-2 στην Ιταλία, αλλά περισσότερο έπαιξαν στη μνήμη του Νταβίντε Αστόρι. Για τον αρχηγό της Φιορεντίνα που έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς στον ύπνο του.

Το παιχνίδι είναι 1-0 για την Τότεναμ και με το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Τόρινο, οι Άγγλοι κρατούν στα “Χέρια” τους την πρόκριση. Όμως, η Γιούβε, επειδή πάντα θα είναι η Γιούβε και με βαριά φανέλα, κάνει ανατροπή σε λίγα λεπτά. Λιγότερα από 10 λεπτά. Το 1-2 δίνει πρόκριση στους Ιταλούς και η Τότεναμ πιέζει. Τα παίζει όλα για όλα μπας και στείλει το ματς στην παράταση.

Οι Άγγλοι κάνουν σέντρες, σουτ και διάφορες προσπάθειες για το γκολ της ισοφάρισης. Μία ο Μπουφόν, μία ο Κιελίνι κρατούν το σκορ 1-2 και δίνουν την πρόκριση.

Και πάμε τώρα στην πιο “καυλωτική” στιγμή του αγώνα και μέχρι τώρα της χρονιάς. Να βλέπεις τους Μπουφόν και Κιελίνι, στα 40 του ο πρώτος και στα 34 του ο άλλος, να σώζουν σε μια φάση “μαγική”.

Σέντρα από την Τότεναμ, σώζει πριν πάει η μπάλα σε επιθετικό της Τότεναμ για το γκολ ο Κιελίνι με τάκλιν σε κόρνερ. Ο Μπουφόν, τον αρπάζει από τον γιακά, τον σηκώνει με μπουνιές στα χέρια του και τον χτυπάει ουρλιάζοντας. Το ίδιο δυνατά ουρλιάζει και ο Κιελίνι που κάνει και αυτός τα χέρια μπουνιές και γουστάρουν όσο δεν πάει που κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Σαν γνήσιοι Ιταλοί. Τέτοιο πάθος, τέτοια δύναμη, τέτοιο ήθος. Απλά δείτε τη φάση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή