Όταν το “φαινόμενο” γκρέμισε το “Όλντ Τράφορντ” απ’ το χειροκρότημα

2212

Το ημερολόγιο δείχνει 23 Απριλίου του 2003 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει προημιτελικά με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αγώνας στο “Ολντ Τράφορντ” είναι κάτι σαν την πρωτοχρονιά. Όλοι οι φίλοι των “κόκκινων διαβόλων” περίμενουν πώς και πώς το πρώτο σφύριγμα. Φοβούνται πολλούς παίκτες των Ισπανών και μέσα σε αυτούς και τον Ρονάλντο. Το “φαινόμενο”. Γνώριζαν ότι μπορεί να κάνει τα πάντα στο χορτάρι.

“Αν κλείσουν και μαρκάρουν καλά το Ρονάλντο, θα έχουμε τύχη σήμερα”, λένε δυο φίλοι της Γιουνάιτεντ μεταξύ τους και απαντάει ένας τρίτος: “Το θέμα είναι πώς κλείνεται αυτός ο παίκτης”…

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα τους επικρατεί με 4-3 η Γιουνάιτεντ χάνει την πρόκριση. Δεν της έφτανε το σκορ. Και αυτό, χάρη στον Βραζιλιάνο Ρονάλντο. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε ό,τι ήθελε. Σκόραρε 3 γκολ (12’, 50’, 59’) και έδωσε την πρόκριση στους “4”.

Οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπεσαν μέσα. Είδαν τον παίκτη που φοβόντουσαν περισσότερο απ’ όλους, να τους “τελειώνει”. Όμως, στο ταλέντο και το ήθος, δεν χωράει μίσος.

Όταν ο Ρονάλντο έγινε αλλαγή, το “Όλντ Τράφορντ” γκρεμίστηκε από το χειροκρότημα. Όλοι όρθιοι. Στα δυο τους τα πόδια, δεν κάθισαν στο καρεκλάκι τους για να δώσουν το πιο ζεστό χειροκρότημα σε ένα πραγματικό φαινόμενο.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε και αγαπάμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή