Μήνυση της Adidas σε ΝΙΚΕ, Μπαρτσελόνα!

Κι όμως, συμβαίνουν κι αυτά… Στο παγκόσμιο χώρο του ποδοσφαίρου, όπου το μάρκετινγκ και η εμπορική εκμετάλλευση των συλλόγων αποφέρουν εκατομμύρια εσόδων, τα συμφέροντα είναι τεράστια και η κάθε εταιρεία ως εκ τούτου κοιτάει να προασπίσει τα συμφέροντά της.

Η Adidas λοιπόν με «μότο» «ο πρώτος ποτέ δεν ακολουθεί», έκανε μήνυση τόσο στη NIKE όσο και στην Μπαρτσελόνα ενώ αποφάνθηκε και στον Οργανισμό Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, υποβάλλοντας καταγγελία για παραβίαση εμπορικού σήματος.

Θα παραξενευτείτε κάπως και θα αναρωτηθείτε για ποιον λόγο, ωστόσο ο γερμανικός κολοσσός υποστηρίζει πως η εντός έδρας εμφάνιση των «μπλαουγκράνα» θυμίζει έντονα τα δικά του σχέδια. Γι αυτό τον λόγο κινήθηκε νομικώς. Στην «μπλαουγκράνα» εμφάνιση φαίνονται έντονα οι τρεις οριζόντιες γραμμές και το βασικό logo της Adidas ως γνωστόν είναι οι τρεις λεπτές ρίγες.

lionel-messi4

FBL-WC-2018-ITA-ESP

Στην Βαρκελώνη βέβαια μετά από αυτή την εξέλιξη φαίνεται να σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν την εντός έδρας εμφάνισή τους. Οπότε αν σε μερικούς αγώνες δείτε διαφορετικό σχέδιο μην παραξενευτείτε.

msn-barcelona

Leave a Reply