Ντρογκμπά: Ένας τύπος διαφορετικός απ’ όλους τους άλλους

994

Στα 40 του χρόνια παίζει στην Αμερική. Εκεί βρίσκεται από το 2015, αφού μετά από την Τσέλσι αποφάσισε να συνεχίσει να κάνει το χόμπι του επάγγελμα.

Ο Ντρογκμπά δεν έχει πάει εκεί για να πάρει λεφτά. Δεν πήγε για τη… σύνταξη. Ο παίκτης από την Ακτή Ελεφαντοστού δεν έχει ανάγκη τα χρήματα, αφού στην “μπάντα” έχει κάποια εκατομμύρια. Παίζει τίμια. Σκοράρει αρκετά. Δεν κοροϊδεύει τον κόσμο. Ποτέ του δεν το έκανε άλλωστε.

Μπορεί να μεγάλωσε δύσκολα, σε χώρα που δεν ήταν και ούτε είναι ανεπτυγμένη, αλλά έμαθε να σέβεται. Σε όποια ομάδα και να έπαιζε, έδινε τα πάντα. Γιατί ήξερε πόσο δύσκολα βγαίνουν τα λεφτά από κάποιους άλλους. Ο Ντρογκμπά ήταν τυχερός, αφού κατάφερε να κάνει αυτό που αγαπάει επάγγελμα. Και μάλιστα, μέσα από αυτό να οικονομήσει πολλά λεφτά.

Ο ίδιος, λοιπόν, δεν έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη τα λεφτά όπως είπαμε και παραπάνω. Αλλά τα έχουν άλλοι. Και ο Ντρογκμπά, ίσως παίζει μπάλα για τους άλλους.

Βγαίνουν διάφορες ιστορίες για τον φορ από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Ντρογκμπά έχει σταματήσει έναν εμφύλιο πόλεμο στην χώρα του. Ο Ντρογμπά επίσης, έχει χτίσει ο ίδιος 5 νοσοκομεία στη χώρα του. Ο Ντρογκμπά επίσης, έχει ξοδέψει εκατομμύρια για να βοηθήσει τα παιδιά από την Αφρική.

Οι ιστορίες αυτές είναι αληθινές. Μπορεί να μην είναι μόνος του σε όλο αυτό και να έχει κι άλλους ανθρώπους να βοηθάνε, αλλά ένα μέρος από τα χρήματα που έχει βγάλει από το ποδόσφαιρο, τα ξοδεύει για τις φιλανθρωπικές του δράσεις.

Ο ίδιος ποτέ του δεν έχει μιλήσει γι’ αυτά. Απλά κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να παίζει ποδόσφαιρο. Όσο μπορεί και μέχρι να μπορεί. Και αυτό συνεχίζει να κάνει, βγάζοντας χρήματα με την αξία του και ξοδεύοντας ένα μέρος από αυτά, όχι για “λούσα” μόνο, αλλά για να προσφέρει αγάπη και ένα καλύτερο αύριο…

Γι’ αυτό, πριν πεις ότι παίρνει… σύνταξη στην Αμερική, πρέπει να σκεφτείς πρώτα όλα αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή