Αν ο Μανωλάς ήταν Ιταλός

1114

Αν ρωτήσεις έναν Ιταλό να σου πει κατά σειρά τους κορυφαίους αμυντικούς που παίζουν στο πρωτάθλημα της χώρας του, σίγουρα στην τοπ λίστα θα είναι και ο Κώστας Μανωλάς. Αν ρωτήσεις έναν Ισπανό φίλαθλο κορυφαίας ομάδας ή έναν Άγγλο φίλαθλο των κορυφαίων συλλόγων ή έναν οποιασδήποτε άλλης χώρας, “ποιον αμυντικό θα ήθελες από το πρωτάθλημα Ιταλίας”, σίγουρα δεν θα ήταν λίγοι αυτοί που θα σου έλεγαν τον Κώστα Μανωλά. Μπορεί να μην τον έβαζαν στα πρώτα δύο όνοματα, αλλά σίγουρα θα ήταν έναν από τους 5 που θα σου έλεγαν.

Ο κόσμος, γνωρίζει ότι ο Έλληνας στόπερ είναι από τους κορυφαίους του κόσμου αυτή τη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, κορυφαίοι σύλλογοι ενδιαφέρονται για να τον αποκτήσουν. Μπορεί να μην το έχουν κάνει, αλλά τον έχουν στη λίστα τους. Και λογικά, όπως πάνε τα πράγματα, θα γίνει πράξη κιόλας.

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Πολύς κόσμος έλεγε την Τρίτη το βράδυ στα social media και γενικότερα σε στυλ σοβαρού και αστείου “είναι δυνατόν να σε αφήνει έξω ο Μανωλάς ρε Μπαρτσελόνα”;

Και αυτό, δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πιστέψουν ή δεν θέλουν να δουν για τους δικούς τους λόγους ότι ο Κώστας Μανωλάς είναι ένας κορυφαίος αμυντικός. Ένας τοπ στόπερ που ίσως (για κάποιους) μπορεί να μπει στην λίστα των πρώτων 10 της Ευρώπης αυτή τη στιγμή.

*** Αν όμως ο Κώστας Μανωλάς ήταν Ιταλός, θα υπήρχαν αυτοί που θα έλεγαν “είναι δυνατόν να σε αφήνει έξω ο Μανωλάς ρε Μπαρτσελόνα”;

*** Επίσης για τους Έλληνες, σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο ότι ο στόπερ της Ρόμα, έπαιζε στον Ολυμπιακό που κακά τα ψέματα, έχει δημιουργήσει μία προκάταληψη. Το ίδιο θα γινόταν αν έπαιζε περισσότερα χρόνια στην ΑΕΚ ή και στον Παναθηναϊκό.

Πάντως, η Ρόμα, πέρασε στους “4” του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας τον Κώστα Μανωλά βασικό και μάλιστα χρυσό σκόρερ του αγώνα. Και σίγουρα, αν ήταν Ιταλός, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Πραγματικά, δείτε το πρόσωπό του όταν πανηγυρίζει. Όλα τα λεφτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή